Det nye handlingsbygget utgjør 20.000 kvadratmeter ekstra for Nye SUS, og flere store kontrakter er tildelt for denne delen av bygget.

– For oss er dette en rekordstor avtale. Vi omsetter for rundt 100 millioner i året, og dermed er dette en betydelig jobb for vårt selskap med 56 ansatte. Dette er en hyggelig førjulsgave, sier Rolf Arne Lorentzen, daglig leder hos Finn Midbøe AS til Aftenbladet/E24.

Selskapet skal levere alle rør som har med varme, kjøle og sanitæranlegg til den nyeste delen av behandlingsbygget på Nye SUS.

– Vi ser frem til å være med på Norges største byggeplass. Vi har hatt en rammeavtale med SUS i mange år og kjenner derfor godt til sykehusfunksjoner og forventningene der, sier Lorentzen.

Han anslår at kontrakten i snitt vil gi jobb til 15 personer over de to årene arbeidene pågår. Oppstart på byggeplassen er sommeren 2024.

– Her er vi glade for å få på plass denne avtalen før jul. Nye SUS er i fin fremdrift og igjen ser vi at våre tilbudskonkurranser tiltrekker seg lokale selskaper. Nå får vi mer arbeid fra en solid bedrift med lange tradisjoner i Stavangerregionen her på byggeplassen vår. Det er hyggelig, sier Kari Gro Johanson, prosjektdirektør for Nye SUS til Aftenbladet/E24.