- Lave energikostnader er et prioritert område hos Miele. Store vindusflater har imidlertid gjort at vi endte på et såkalt B-klasse-bygg. Utelukkende bruk av LED-lys gjør at energiforbruket blir lavere enn det ellers ville blitt.

- Sammenlignet med byggekostnadene i Tyskland, syntes selvfølgelig Miele sentralt at byggeprisene i Norge er høye. Men når man ser hvor bra det er blitt, så er alle godt fornøyde, sier Steenfeldt-Foss.

Med utgangspunkt i en kvadratmeterpris på mellom 15.000 og 20.000 kroner, ender totalkostnaden på det 6500 kvadratmeter store bygget på mellom 100 og 130 millioner kroner. Det faktum at Miele kontraherte på et tidspunkt da entreprisekostnadene var lavere enn i dag, gjør at sluttsummen trolig ble vært lavere enn det den ville blitt i dagens marked.

Tomten er på 7,5 mål. I Mieles 2010-regnskap er verdien eiendommen satt til 38,75 millioner kroner. Det var det Atle Brynestad-eide selskapet Briksdalen Eiendom som i 2008 sin tid solgte til Miele, og på dette tidspunktet vaklet Briksdalen før konkurs inntraff i august 2008.