Daglig leder Ørjan Pedersen etablerte bedriften i på Skjervøy sammen med sin far Roald Pedersen (nå Winge) i 2006. Ørjan var på den tiden lærling, og allerede året etter overtok han som daglig leder da faren ble syk. For Ørjan var det helt naturlig å gå i farens fotspor da han skulle velge yrke, men fikk sin ilddåp tidligere enn planlagt, forteller han. 

– Jeg har vært ute på oppdrag sammen med pappa siden jeg var 11-12 år og fått inn faget nærmest med teskje. Og har aldri angret på valget. 

Siden oppstarten har de bygget stein på stein, utvidet kundegruppen og økt omsetningen ved hjelp av dyktige ansatte, et sterkt fagmiljø og et høyt fokus på fornøyde kunder.

Sentral beliggenhet

Ørjan valgte å flytte både bostedsadresse og butikken til Sørkjosen, hvor de kort avstand til nabokommunene i Nord-Troms. Her er de blitt veldig godt mottatt og opplever stor etterspørsel etter tjenestene. 

– Vi ligger litt mer sentralt i Nordreisa, hvor vi nå har etablert butikk med utstillinger og et bredt sortiment av baderomsartikler. De ansatte er fantastisk dedikerte og dyktige. Uten innsatsen deres hadde ikke dette vært mulig, sier han.

Faren er fremdeles med i driften og bidrar i stor grad med solid kompetanse, lange erfaring og faglige teft.

- Jeg har vært heldig og kunnet flyte litt på min far sitt rykte og renommé. Å være ærekjær har jeg fra ham!

Bred kompetanse

Nord Troms Rør har opparbeidet seg bred kunnskap om alt fra bad, kjøkken, vaskerom, sanitær i eneboliger, større industribygg, kommunalteknikk, spyling av avløp, tining av rør og rørinspeksjon.  

- Enten det er større renoveringer, nødhjelp når pakningen ryker eller røret sprekker er vi klare til å bistå kundene på en best mulig måte. Med vakttelefonen påskrudd hele døgnet, er vi tilgjengelige for våre kunder når det måtte være. Vi har en jevn strøm med nye oppdrag som kommer inn, så det ser ut som at vi får nok et bra år. 

Investerte i spylebil

I 2018 investerte bedriften i en spylebil etter at de opplevde at det var et stort behov i markedet. En stor og god investering!

– Vi har alltid drevet nøkternt og vurdert veldig nøye før vi investerer, men det viste seg heldigvis raskt at dette ble en veldig vellykket satsing for oss.

Kommunalteknikk har blitt en stadig større del av driften – som innebærer alt fra rørinspeksjon til spyling av avløpsrør. Som medlem av Rørinspeksjon Norge kan de ta oppdrag for å utføre avanserte tekniske oppdrag for offentlige etater. I tillegg får de også stadig større oppdrag for store private aktører og entreprenører, og bedriften signerte nylig sin største kontrakt på et enkeltprosjekt noensinne. Prosjektet innebærer leveranser av VVS til byggingen av nye Flakstad skole i Lofoten. 

Planer om utvidelse

Nord Troms Rør har i dag 10 ansatte, men skulle gjerne ha vært flere for å kunne holde tritt med en stadig økende oppdragsmengde. Her er det behov for både to og tre ansatte til. 

Bedriften har to lærlinger inne for øyeblikket, som Ørjan ser på som en viktig del av rekrutteringsarbeidet både til eget firma og til bransjen. Håpet er at flere generasjoner skal følge i hans fotspor.

– Jeg startet som lærling her selv, og synes det er viktig å bidra med å legge til rette for de som ønsker seg inn i bransjen.

Dyktige ansatte og fornøyde kunder

Det er ikke få bad som har blitt renovert av staben hos Nord Troms Rør i løpet av disse 15 årene, og de mottar jevnlig positive tilbakemeldinger fra kundene. 

- Dyktige og løsningsorienterte ansatte er nøkkelen til fornøyde kunder. Det finnes alltid en løsning så lenge man har pågangsmot og kunnskap om jobben. Og om det innebærer at vi må jobbe til litt ukurante tider på døgnet, så løser vi det! 

For kundene kan det være mange valg å ta når man skal bygge nytt eller renovere et bad. I mange tilfeller kan det være vanskelig å se for seg hvordan sluttresultatet vil bli. Derfor har bedriften en rekke delikate, komplette miljøer utstilt i butikken hvor kundene kan hente inspirasjon. 

En løsning som Nord Troms Rør har hatt gode erfaringer med er Vikingbad, forteller han. 

- De har et genialt konsept der du kan bestille komplette bad, en totalpakke med produkter, ut ifra hvilken stil og komfort du foretrekker. Det nye konseptet kutter ut mange ledd og mye plunder for kunder som planlegger å oppgradere badet. Vi kan tilby hele prosessen med komplette bad, og kobler på nødvendige fagfolk underveis. Dermed sikrer vi kundene et optimalt resultat, og de får kun ett kontaktpunkt å forholde seg til. 

Årets medlem

Etter et tøft korona-år i 2020 endte 2021 opp med rekordomsetning for bedriften. Det resulterte i utnevnelsen til «Årets Medlem» i VVS Eksperten. 

– Vi bygger videre på den gode utviklingen vi er inne i nå med dyktige ansatte og mange spennende oppdrag. Å drive bedriften er blitt en livsstil, sier han - og trekker samtidig fram sin kone, som er styreleder i bedriften. 

Saken fortsetter under bildet:
Ørjan Pedersen -1[1].jpg
Bildetekst: En stolt Ørjan Pedersen med beviset på at han og hans bedrift ble årets medlem i VVS Eksperten 2021.

- Hun må få mye av æren for at vi er der vi er i dag, avrunder Ørjan Pedersen hos Nord Troms Rør.