Programmet var fylt med foredragsholdere fra mange forskjellige arenaer i markedet. Blant annet kulturredaktør i Aftenposten, Adm. direktør i RIF, Enova, NVE og Skanska. I tillegg hadde Hjellnes Consult en egen seksjon hvor egne rådgivere presenterte en del av verktøykassen innenfor energi- og miljøområdet.

- Blant deltagerne hadde vi mange aktører fra VVS-bransjen, både entreprenører, leverandører og rådgivere. Det viser at vi valgte temaer som fanger interessen hos VVS aktørene, sier direktør for Bygg og Eiendom i Hjellnes Consult, Roar Smelhus til VVSforum.

Smelhus mener at en slik konferanse er viktig for alle aktørene i VVS bransjen. Både leverandører,rådgivere og entreprenører trenger å prate sammen og lytte til hverandres ønsker og behov i byggeprosessen.  Leverandørene er opptatt å følge med i tiden og tilpasse seg nye krav, og ser på blant annet BREEAM som en mulighet til å vise seg frem og utvikle nye produkter som bransjen krever. 

Når en aktør som Hjellnesgruppen tar initiativ til en idedugnad innenfor spennende områder som energi og miljø er det naturlig å stille opp. Det var budskapet fra entreprenørene under gårsdagens konferanse.

Entreprenørene liker å bli stilt ovenfor klare krav innenfor et område som de egentlig har jobbet med lenge.

- Vi har lenge innsett at fokus på energieffektivisering er en nødvendighet. Vår bransje representerer nærmere 40 prosent av ett byggs energiforbruk og således er det viktig at vi som bransje tar grep innenfor dette området.
BREEAM tar vare på helheten, implementerer inneklima og styrker troverdigheten til metoden, uttalte et knippe entreprenører etter konferansen.

- For oss har det vært viktig å samle aktører fra hele verdikjeden, og VVS bransjen er viktig i den sammenhengen, sier direktør for Bygg og Eiendom i Hjellnes Consult, Roar Smelhus i en kommentar til VVSforum etter konferansen