Det er Klima- og miljøvernministeren som vil åpne Solenergidagen på Thon Hotel Opera, med et innlegg om hvilke rolle solenergi kan spille på veien mot lavutslippssamfunnet. Deretter vil prisen Årets solstråle deles ut, til en person som har utmerket seg i sin innsats for å fremme bruk av solenergi.

- Vi ser en stor vekst i interessen for solenergi i Norge, sier generalsekretær i Norsk solenergiforening, Åse Lekang Sørensen.
- Både større byggherrer og private huseiere vurderer nå å bruke solenergi for å få varme eller strøm til byggene sine. Allikevel er det per i dag lite bruk av solenergi i Norge, og spørsmålet er hvordan vi kan gå fra interessen vi nå ser til et større volum av solfangere og solceller.

Deltakerne på Solenergidagen vil få høre erfaringer fra en rekke offentlige og private solcelle- og solfangeranlegg, i Norge, Danmark og Østerrike. Blant annet vil Omsorgsbygg og Skanska fortelle om deres motivasjon og erfaringer fra oppstarten av solenergisatsingen hos dem, og lederen i solvarmeforeningen i Østerrike vil fortelle om hvordan Østerrike ble det landet som bruker mest solvarme per innbygger.

I paneldebatten vil Jens Ulltveit-Moe, Enova, Statsbygg, Ola Elvestuen og FUSen snakke om bruken av solenergi i Norge, og om hvordan vi kan gå fra vekst til volum. Det blir også utstilling med aktører og solenergiutstyr i mingleområdet og på terrassen.

Se mer informasjon på www.solenergi.no/solenergidagen2014.