- Hva kjennetegner dem som er dyktige til å gjennomføre? -Hvorfor kan det være så utfordrende å få gjennomført endringer selv med de beste intensjoner?

Dette var tema på torsdagens frokostmøte, som viste at det er mange som gjerne vil lære mer om psykologien som ligger bak gjennomføringsevne.

Hele 73 mennesker fant veien i morgentimene til Rambølls kontor på Skøyen.

Usikkerhetens betydning
Torstein fortalte om funn fra sin egen masteroppgave:

- Psykologien bak gjennomføringsevne er nødvendigvis ikke så komplisert. Det handler om å forholde seg til endring og potensielle nye rammebetingelser, noe som provoserer fram usikkerhet i oss. Det utfordrer oss mennesker mentalt på en grunnleggende måte, sier han.

Mental trening
Torstein er klar på at mental trening og struktur er verktøy som har effekt og som kan brukes for å håndtere usikkerhet og styrke et selskaps gjennomføringsevne.
Han oppfordrer ledere til daglig å sette av tid til refleksjon over hva som skal gjøres og evaluering i etterkant.

- Det behøver ikke å være mer enn fem minutter i begynnelsen og på slutten av dagen.

Gjennomføringsevne
Hvordan individer håndterer sin egen usikkerhet, og i hvor stor grad en organisasjon demper eller forsterker denne type følelser vil være avgjørende for et selskaps gjennomføringsevne. Og Torstein har følgende råd til organisasjoner og selskaper som vil øke sin gjennomføringsevne:

-Vær åpen om usikkerhet og utfordringer. Bruk planfaser og skill planlegging og implementering, la de som er involvert i en løsning få eie den og skap en arena for frustrasjon.

Kilde:www.ramboll.no