Hussein El Haddaoui, daglig leder og eier av Norsk Rørservice AS, gikk helt til topps i kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker på lørdag. Rørleggerfaget var godt representert i finalen med hele tre personer i kategorien rørlegger, samt at i lærlingekategorien var to av tre finalister rørleggerlærlinger.

Hussein ble kåret som vinner blant de over 2200 nominasjonene under et finalearrangement på Åpen Scene i Oslo sist lørdag.

I kategorien rørlegger var følgende personer nominert:
Espen Engevik, Engevik VVS og Bygg AS i Bjørnafjorden i Vestland, Severin Midteide Poppe, Grønne VVS, Bærum og Hussein El Haddaoui, Norsk Rørservice AS, Oslo.
I kategorien lærlinger var Ida Meldgaard, Comfort Lier AS og Arild Fortun, VVS Bergen AS nominert.

VVSforum tok en prat med alle rørleggerkandidatene rett etter kåringen, og det var ikke mangel på glede og entusiasme blant gjengen som representerte rørfaget under finalen. Alle var ens enige om at selv om ikke alle nådde helt til topps, var det en seier i selv å få komme til finalen, å få lov til å delta.

Saken fortsetter under bildet:

På bildet ser vi lærlingene Arild Fortun, Bergen VVS, og Ida Meldgaard, Comfort Lier, sammen med Lars Erik Fossum i Oras.[/caption]

Lærlingekategorien
I lærlingekategorien var Ida Meldgaard og Arild Fortun nominert, og var to av de tre finalistene til slutt. Felles for Ida og Arild er at de er voksenlærlinger og har en annen yrkesbakgrunn fra før. Ida har jobbet som servitør, og i Forsvarsbygg tidligere, mens Arild har jobbet som PT og logistikkmedarbeider.
- Jeg trives utmerket i rørleggerfaget og synes dette er veldig givende. Det er alltid noe nytt å jobbe med, så jeg føler at jeg lærer noe nytt hver dag jeg går på jobben. Jeg synes det var utrolig hyggelig å bli nominert, samt komme til finalen. Denne kåringen er med å sette fokus på vårt fag, sier Meldgaard.

Hvordan er det å jobbe i et mannsdominert yrke?
- Jeg trives utmerket, og har ingen problemer med det. En årsak til det er kanskje at jeg har vokst med tre eldre brødre, så jeg ble tidlig herdet, og ikke redd for å ta igjen. Så jeg kan absolutt si fra, hvis det skulle være behov for det, sier hun.

Arild Fortun fra Bergen er helt enig og sier også han stortrives i faget og i jobben. Dette er så spennende og bra, så jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag. Han har jobbet et år som lærling.
- Alltid noe nytt å tak når man er lærling, og man lærer utrolig mye hver dag. Jeg er også veldig fornøyd med min arbeidsgiver og mine gode kollegaer som lærer meg opp, sier en blid og fornøyd, Fortun.

Rørleggerkategorien
I selve rørleggerkategorien hadde Espen Engevik, Severin Midteide Poppe, og Hussein El Haddaoui, kommet helt til finalen. De var blant 21 finalister som konkurrerte om tittelen Norges Hyggeligste Håndverker. Og vinneren ble altså Hussein El Haddaoui.

Saken fortsetter under bildet:

Lars-Erik Fossum og Espen Engevik, fra Engevik VVS og Bygg AS i Bjørnarfjorden.[/caption]

- Dette var bare helt utrolig, og jeg er skikkelig glad. Det var en drøm, og det vil sikkert ta litt tid før dette går opp for meg. Det gir en god annerkjennelse, og jeg håper at dette kan bidra til at vi får frem flere rørleggere i faget, ikke minst voksenlærlinger. Å være rørlegger er veldig givende og spennende, forteller en sprudlende vinner, og eier av Norsk Rørservice AS, Hussein El Haddaoui.

Norsk Rørservice har han bygget opp fra han startet for seg selv i 2009. Han skylder på sin tvillingbror for at han i det hele tatt ble rørlegger. Tanken var egentlig tenkt å bli apotektekniker.
- Det er et valg jeg ikke angrer på i det hele tatt. Jeg har jobbet som rørlegger i 18 år. Jeg startet for meg selv i 2009, og det første jeg gjorde var å kjøpe en brukt Peugeot Partner av min gamle sjef Tommy Bergvald og arbeidsgiver Multi VVS og Bygg AS. Det var hos de jeg gikk læretiden også, sier Haddaoui.
- I dag jobber vi i privat- og bedriftsmarkedet, og prosjekterer alle våre jobber selv, det være seg nye boliger eller totalrenovering av bad. Vi har over 35 års solid kompetanse og erfaring fra faget på kontoret, og det er litt morsomt at min gamle sjef, Tommy Bergvald, er prosjektleder i firmaet, og jobber sammen med meg nå. Vi har passert 16 ansatte og blir ytterligere fire til i løpet av oktober.
- Det ligger masse hardt arbeid bak til dit vi er i dag. Jeg må takke min kone for at jeg har fått det til. Vi har tre barn, jeg har blitt rørleggermester underveis, og dette hadde aldri gått uten en sterk og snill kone på hjemmebane, poengterer han.

Haddaoui mener at all oppmerksomhet en slik kåring gir rørleggerfaget er kjempeviktig.
- Vi tenger flere rørleggere til vår bransje, derfor må vi utnytte all god pr til å spre budskapet. Jeg har mange følgere på facebook, så jeg prøver å påvirke mest mulig gjennom mine kanaler. Mitt mål er å rekruttere to nye til faget hver måned. Nå har vi fått flere tilbud på voksenopplæring siden også gjennom K2, det er positivt, sier Norges Hyggeligste Rørlegger til slutt.

Espen Engevik og Severin Midteide Poppe var også med helt til slutt i kåringen, og begge var strålende fornøyd med å ha kommet så langt som de gjorde.
- For oss er det en seier i seg selv å komme helt til finalen. Vi konkurrer med utrolig mange dyktige rørleggere fra hele landet, og at våre kunder tar seg jobben med å nominere oss, er jo fantastisk. Samtidig gir det oss en herlig "boost" å få lov til å delta i denne konkurransen, og ikke minst møtes her i Oslo. Dette er et proft opplegg, og bidrar til at vi får satt rørleggerfaget skikkelig på kartet, sier de.

Espen Engevik fra Bjørnafjorden driver Engevik VVS og Bygg AS sammen med sin far. Espen har jobbet som rørlegger i 20 år, og tok i sin første rørleggertang allerede som åtte åring. Firmaet som ligger i Bjørnarfjorden i Vestland fylke, har fem ansatte, deriblant både snekker og murer.
- Jeg er veldig stolt av å bli nominert, og benytter anledningen til å takke våre kunder for hyggelige ord og tilbakemeldinger. Det gir ekstra motivasjon i jobben, sier en fornøyd finalist.

Saken fortsetter under bildet:

Severin Midteide Poppe, Grønne VVS i Bærum, sammen med Lars-Erik Fossum i Oras.[/caption]

Siste finalist, Severin Midteide Poppe, holder til I Bærum utenfor Oslo. Han er den rørleggeren i Norge som har desidert flest følgere på Tik Tok og har gjort seg bemerket på sosiale medier en god stund.
- Det stor stas å bli satt pris på av sine kunder. Så jeg takker alle som har stemt på meg. Konkurransen gir økt oppmerksomhet på vårt fag, det er veldig positivt, sier han til slutt.

Oras Armatur sponser rørleggerkategorien i Norges Hyggelige Håndverker.
Oras Armatur har vært sponsor for rørleggerkategorien siden starten, nettopp som en hyllest til de mange gode rørleggerne. Og ikke bare vinneren, men alle finalistene er sikret fine premier fra leverandøren.
- Det finnes så mange gode rørleggere i dette landet, og det er utrolig mange gode historier bak hver eneste rørlegger. Derfor vil vi være med å løfte rørleggerfaget ytterligere, og bidra til å skape et positivt fokus. Det er viktig å vise og fortelle at vi er stolte av rørleggerne, som gjør en fantastisk jobb av stor betydning hver eneste dag. Det er derfor hyggelig å se at engasjementet rundt kåringen er stort, sier Lars Erik Fossum, Country Manager i Oras Armatur.

- Arrangementet og all jobben som legges ned rundt dette, gir oss som leverandør en ekstra «boost». Vi ser engasjerte håndverkere og rørleggere, noe som er kjempeviktig for rekrutteringen. Vi trenger enda flere rørleggere, og dette er et tiltak jeg mener er en stor bidragsyter i så måte. At det er en rørlegger som vinner i år, er jo ekstra stor stas, og setter fokus på rørleggerfaget. Så jeg vil benytte anledningen til å ønske alle finalistene lykke til fremover. De er svært gode ambassadører for vår bransje, sier Fossum til slutt.

Attraktive premier
Oras Armatur har sørget for at det vanker fine premier til kategorivinneren, men heller ikke de to øvrige finalistene vil gå tomhendt hjem fra kåringen:

Kategorivinneren får en fin premie til en samlet verdi av ca. 22 000 kroner, og består av følgende:

Oras Twista kjøkkenkran:  Kjøkkenkran med sidegrep i matt svart.

Oras Twista servant:  Ettgreps servantkran i matt svart.

Oras Nova dusjkran med rainshower: Veggmontert dusjkran med rain shower i matt svart.

Oras Hydractiva Digital: Det smarte valget – for en bedre fremtid. En digital hånddusj som gir deg: Tilbakemeldinger i sanntid – mål vann- og energiforbruket Smart design – selvdrevet, passer til alle standarddusjer Ekstra komfort – bred og myk dusjstråle

De to finalistene som ikke vinner, får Oras Hydractiva Digital.