I innledningen sin håpet han på på friske kommentarer:

- Det er mange som vil presentere sin synspunkter til rapporten. Alle er velkomne hit med sine synspunkter,  og vi ser frem til konstruktive innspill, sa Krogstad.

Flere veier til mål
Regjeringen har varslet at det i 2015 kommer nye energikrav på passivhusnivå. I 2014 skal direktoratet gi sine anbefalinger om nye energiregler til Kommunal- og regionaldepartementet. Rambølls rapport er ett av flere grunnlagsdokumenter som vil ligge til grunn for direktoratets anbefalinger.

I utredningen foreslår Rambøll noen sentrale grep:

•Fjerne tiltaksmetoden
•Endre beregningspunkt for energirammer fra netto energi til levert energi
•Justere minstekrav og krav til varmetapstall
•Utlede kravsnivå/passivnivå fra NS 3700/NS 3701
•Bruke lokal klimadata i beregningene 

I framleggelsen av rapporten understreket Rambølls Arne Fredrik Lånke at rapporten ikke er noen fasit og at det er mange mulige veier for å nå målet.

- I vår rapport forsøker vi å beskrive fremtidens bygg og fremtidens energisystem. Forslaget vårt til nye energiregler vil gi større frihet og bedre tilpasning av fremtidens passivhus, slik at målet kan oppnås på en kostnadseffektiv måte, sier Lånke.

Ønsker bred diskusjon
Mange innlegg og et stort publikum vitner om stort engasjement for fremtidens regelverk. For Direktoratet for byggkvalitet var innspillsmøtet en viktig temperaturmåler.

- Vi ønsker en åpen prosess og brede diskusjoner, slik at vi kan lage gode og gjennomtenkte anbefalinger til departementet. Direktoratet ønsker å utvikle seg i retning av en mer åpen arbeidsmåte, understreket Krogstad.

Les presentasjonene
Talerne på innspillsmøtet fikk åtte minutter hver til å legge fram hvilke punkter i Rambøll-rapporten man var enige i, hvilke man var uenige i, samt legge fram hvilke andre alternativer direktoratet bør vurdere før de gir sin anbefaling til KRD.

Her kan lese presentasjonene til de 35 talerne.

Kilde: dibk.no