Sammen med sykkelstjernene Lars Petter Nordhaug og Edvald Boassen Hagen presenterte arrangøren i dag de siste detaljene på en pressekonferanse på Høvik. Flere av de største sykkellagene har meldt sin ankomst, og om under en uke vil flere av verdens beste ryttere tråkke i gang i Sandefjord. Alessandro Petacchi, Stuart O’Grady og Johan Van Summeren er sammen med nevnte Nordhaug og Boasson Hagen bare noen av verdensstjernene som kan oppleves på hjemmebane under GLAVA Tour. Og det er en stolt tittelsponsor som håper på folkefest under det fem dager lange rittet.

- Med den interessen det er blitt for sykkelsporten i Norge fortjener vi et ritt på øverste hylle, og vi i Glava synes det er supert at vi kan knytte oss opp mot denne storsatsningen, sier Øystein Kvam i Glava.

Selskapet har de senere årene gjort noen strategiske valg for støtte og samarbeid innen idrettsgrenene ski og sykkel. For Glava, som også er sponsor for kombinertlandslaget, passer sykkel svært godt med selskapets tydelige og aktive miljøprofil.

- I Klimameldingen som nylig ble lagt frem ble sykkel trukket frem som et satsningsområde i miljøkampen. Flere syklister vil også gi bedre fremkommelighet i byene samtidig som det er vidundermedisin for folkehelsen. Samferdselsministeren kalte det vel et Kinderegg, sier Øystein Kvam.

GLAVA har også inngått en privat sponsoravtale med Sky-syklisten Lars Petter Nordhaug. Nordhaug er, i likhet med Øystein Kvam, oppvokst i Tønsberg – byen som har målgang på første etappe av GLAVA Tour. Sky-rytteren gleder seg til å endelig få sykle et storritt på hjemmebane.

- Det er nærmest uvirkelig med et så stort ritt på hjemmebane. For noen år siden ville jeg ikke turt å drømme om dette, men nå skjer det faktisk. Målgang hjemme i Tønsberg på åpningsetappen er toppen av kransekaken, sier Nordhaug.

I forbindelse med siste etappen fra Gjøvik til Hønefoss aktiviserer Glava også byggebransjen i et eget bransjeritt i forkant av starten for proffene. Da tråkker byggmestere og andre i byggebransjen til i et eget lagritt som følger samme løypa som storlagene skal sykle noen timer senere.

Øystein Kvam håper også alle som har lyst melder seg på turrittet GLAVA P4 Challenge. Det 10,7 mil lange turrittet følger også proffenes løype i forkant av avslutningsetappen. Etter fullført ritt kan man da følge den spennende innspurten av GLAVA Tour med ekstra god samvittighet. Kampen om sammenlagtseieren i GLAVA Tour kan meget vel vare helt inn tror Kvam, som selv føler seg hjemme i gul ledertrøye.

- Som klar markedsleder i Norge på isolasjon er vi godt kjent med å lede an. Vi oppfordrer også gjerne alle huseiere med dårlig isolerte boliger til å la huset få seg den gule ledertrøya, avslutter Kvam.