Stortingsmeldingen om bygningspolitikk (Meld. St. 28 (2011-2012) «Gode Bygg for eit betre samfunn») varslet at regjeringen ønsker å invitere byggenæringen til et bredt samarbeid for et kunnskapsløft i byggenæringen. Initiativet er kalt Bygg21. Meldingen skal behandles i Stortinget i høst.

Direktoratet for byggekvalitet har engasjert Petter Eiken som prosjektleder for å forberede oppstarten av Bygg21 i 2013. Bygg21 er foreløpig delt inn i tre innsatsområder: FoU og innovasjon, utdanning og kompetanseheving og formidling av kunnskap og erfaringer.

- Vi er glade for å kunne dra nytte Petter Eikens brede erfaring fra byggenæringen og hans store engasjement for utvikling, sier Morten Lie, direktør i Direktoratet for byggkvalitet.
- Med sitt brede kontaktnett vil Eiken bidra til å realisere direktoratets ønske om å utvikle Bygg21 i nært samspill med næringen, fortsetter Lie.

Eiken skal utvikle planer for oppstartsfasen og blant annet foreslå styrings- og samhandlingsmodell med næringen.

- Jeg er svært glad for dette nye politiske initiativet og ser fram til å starte et arbeid som kommer til å gi byggenæringen et nødvendig kompetanseløft, sier Petter Eiken.

Eiken starter i engasjementet 1. oktober.

Om Bygg21
•Bygg21 skal ledes av et styre, mens Direktoratet for byggkvalitet får ansvar for sekretariatet  og daglig ledelse av Bygg21.
•I 2013 skal Bygg 21 foreslå nasjonale strategier for byggenæringen innen FoU og innovasjon, utdanning og kompetanseutvikling og formidling av kunnskap og erfaringer.
•Bygg21 bygger på erfaringene med andre 21-satsninger som Maritim21 og Energi21 hvor næring og industri sammen med forskningsinstitusjoner og myndigheter har utviklet nasjonale strategier.