- Begge verktøyene vil bidra til å sikre ønskede ytelser, kvalitet og funksjonalitet ved hjelp av tekniske installasjoner i bygninger, sier Arne Eggen i Integra i en kommentar på bransjeorganisasjonens hjemmesider.

Norsk veileder til NS-EN 15232 «Bygningers energi ytelse - Innvirkning ved bruk av bygningsautomatisering og bygningsadministrasjon».

Integra har flere aktive medlemmer med i Standard Norges komité SN K/025 – bygningsautomatisering. En av høstens viktigste arbeidsoppgaver for komiteen er å ferdigstille SN/TS 15232 som blir en norsk veileder til NS-EN 15232 «Bygningers energi ytelse - Innvirkning ved bruk av bygningsautomatisering og bygningsadministrasjon».

- Denne standarden tilbyr blant annet en plukkliste av konkrete automatiseringsfunksjoner som gir dokumentert virkning på energiytelsene i ulike typer yrkesbygg.Vi har store forhåpninger til at veilederene vil øke forståelsen for nytteverdien ved og dermed etterspørselen etter mer bygningsautomatisering, sier Eggen.

Prøvedrift av tekniske installasjoner
En annen komite i Standard Norge jobber for tiden1 med å ferdigstille et høringsforslag til en standard for «Prøvedrift av tekniske installasjoner i bygninger med tilhørende uteområder».
- Her vil det bli lagt stort vekt på hva våre medlemsbedrifter kan bidra enda mer med – grundigere uttesting av de ulike tekniske installasjonene, integrasjonene av disse og ferdigstillelse i henhold til fastlagt fremdriftsplan – alt som betalte ytelser, forteller Eggen avslutningsvis.