- Første kvartal har vært et spennende kvartal på flere måter. I februar vant Entra og Oslo Pensjonsforsikring konkurransen om å realisere MediaCity i Bergen. Vi har signert en avtale om kjøp av hovedkontoret til Statoil Fuel & Retail i Schweigaards gate 16 i Oslo, med en tilhørende langsiktig leieavtale. I tillegg har Direktoratet for naturforvaltning flyttet inn i det nyoppførte kontorbygget på Brattørkaia 15 i Trondheim, sier Nysteen.

Utleiesituasjonen i kvartalet har vært stabil. Ved utgangen av første kvartal hadde konsernet en lav ledighet på 5,3 prosent, mot 4,2 i fjerde kvartal 2012. Eiendomsporteføljen kjennetegnes ved solide leietakere med langsiktige kontrakter. Viktige leiekontrakter ble signert i årets første kvartal, deriblant i Biskop Gunnerus gate 14 i Oslo og reforhandling av Kaigaten 9 i Bergen. Nedgangen i totale leieinntekter skyldes salg av eiendommer. Samlet salgspris for både Hammersborggate 12 og Youngs gate 7-9/Torggata 13 i Oslo utgjorde MNOK 567.

Entra befester sin posisjon som miljøledende i bransjen. Et eksempel er Powerhouse i Sandvika, hvor rehabiliteringen av Norges første kontorbygg til plusshus har startet. Asplan Viak har tidligere signert leiekontrakt for hele bygget. I tillegg vil Brattørkaia 15 i Trondheim oppnå passivhus-standard og energimerket A, og blir Breeam-klassifisert til Very Good. Entra opplever økende interesse fra markedet rundt energieffektive og moderne kontoreiendommer med høy kvalitet.

- Videreutvikling av dagens eiendomsportefølje er en viktig prioritering fremover. Med utgangspunkt i våre strategiske satsningsområder, fortrinnsvis kontoreiendom i Oslo og omegn, Trondheim og Bergen, viderefører vi arbeidet med kundeopplevd kvalitet, og samtidig lønnsom vekst for Entra, sier Nysteen.