Grohe øker tempoet i forhold til opplæring rundt nye innovasjoner og produkter. Det skal komme både rørleggeren og forbrukeren til gode. Markedssjef Heidi Lie i Grohe Norge forteller at de jobber mye med å gjøre hverdagen enklere for forbrukeren, og ikke minst en smidigere jobb for rørleggeren, når det kommer til innstallering og vedlikehold.

IOT – internett of things begynner for fullt å gjøre sitt inntog i VVS-bransjen. Flere løsninger og produkter kommer på løpende bånd. Dette åpner nye muligheter for VVS- og rørbransjen mener Grohe.

Markedssjef Heidi Lie i Grohe Norge forteller forteller at IoT (Internet of Things) og Smarthus-teknologier er noe som vil påvirke Grohes innovasjoner sterkt i fremtiden[/caption]

-En av de tingene vi i Grohe er mest stolt av, er selskapets høye grad av innovasjon. Hele 75 prosent av produktene våre er mindre enn fem år gamle, sier Lie.
- Blant de siste innovasjonene finner vi vannsikkerhetssystemet GROHE Sense Guard, Euphoria SmartControl dusjsystem, Smartbox innbygningsboks med trykknapper og termostat for innebygde dusjsystemer, vårt siste designikon Atrio, dusjtoalettet Sensia Arena og vannsystemene som GROHE Blue og GROHE Red.

Disse produktene kommer også til og vises under VVS-dagene fra 17.-19.oktober på Lillestrøm. Standen på messen vil i år bære preg av opplæring rundt innovasjoner, med presentasjoner og opplæring flere ganger daglig, forteller Lie.

Regional Business Development Manager for Grohe i nord og øst Europa, Claus Kurt Nielsen, mener at det ikke lenger er et spørsmål om IOT inntar VVS-bransjen, det handler bare om når teknologien begynner å ta fart. Nå håper han at rørleggerne er åpne for, og ser mulighetene til å ta sin del av markedet i forhold til innovasjon, IOT og smarthusløsninger.

Smarthusløsninger
– I fremtiden kommer vi til å styre våre egne hjem mer enn hva vi gjør i dag gjennom smarthusteknologi. Teknologien har allerede åpnet mange nye muligheter, og spesielt elektrikerne har vært dyktige til å utnytte dette markedet. Mye av det vi har sett så langt av ulike løsninger, har vært basert på å gi oss bedre komfort. Men nå ser vi at produkter og løsninger faktisk kan gjøre noe konkret med problemene som for eksempel tiltak mot vannskader. Og det kommer garantert mange nye spennende VVS-produkter som kan knyttes opp til smart home løsninger. Så nå ligger døren åpen for rørleggerne, påpeker Nielsen.

Saken fortsetter under bildet:

Sense Guard er et produkt Grohe har store forventninger til.[/caption]

Grohe`s siste tilskudd på smarthusfronten er et nytt patentert produkt som heter Sense Guard. Produktet og løsningen bidrar til at man fysisk kan redusere omfanget og antall tilfeller av vannskader betydelig.
- Grohe har alltid jobbet med styring av vann, men nå går vi inn og kontrollerer vann som er på avveie i huset, og det gjør vi med hjelp av Artifical Intelligence (AI) og forbindelse via internett. Vi har masse erfaring om hvilke typer vannskader som skjer. Det har vært svært nyttig i utviklingen av vår nye vannstopper, sier Nielsen.

Enkelt å bruke og installere

Sense Guard overvåker vannet i boligen eller på hytta. Vannstopperen stenger vannet automatisk så fort det oppstår en uvanlig hendelse i huset som innbefatter et unormalt vannforbruk. Systemet måler på en rekke parametre, konstant, og sikrer på den måten huset eller hytta døgnet rundt. Guard’en som den heter kobles rett på hovedvannrøret.

Rørleggeren må se mulighetene
Nielsen håper rørleggeren ser hvilke muligheter som ligger i å tilnærme seg forbrukeren gjennom gode innovative produkter.
- Rørleggerne må ta en annen rolle i forhold til å tilnærme seg smarthusmarkedet. Dette er nytt marked og ny business, hvor rørleggeren kan opptre mer som konsulent, og ikke minst vise hva VVS-bransjen kan tilby av sikkerhetsprodukter for å sikre hjemmet. Men de må skaffe seg kunnskap om løsningene som finnes.

Saken fortsetter under bildet:


– Vi tilbyr sikkerhet og opplæring
Nielsen forteller at Grohe kan sjekke hver eneste installasjon som gjøres, og om den er riktig utført. Det gjøres gjennom clouden -skyen.
– Kunden skal være sikker på at huset opptrer normalt alltid, både når man befinner seg utenfor huset, men også når man ser på tv, er i hagen eller sover.  Sense Guard skal gjøre det tryggere, det er bare å koble seg opp til en app, så har man full oversikt og kontroll over sitt eget hus når det gjelder rør og vann. Man kan fjernstyre stenging og åpning via appen. I tillegg til guarden tilbyr vi også en vannsensor som måler vann og fukt, samt temperatur. Det kan være viktig særlig på hytter.

– Vår tro på dette produktet er stort. Vi skal kurse våre forhandlere og installatører, om hvordan de blant annet skal forholde seg til el, da produktet må kobles til strøm. Vi har utviklet materiell, laget installasjonsvideor og annet underlag. VVS installatørene jobber med klima, ventilasjon, kulde, varme, og sanitær. Dette er forskjellige og viktige elementer i et hjem, og der ligger definitivt også vannskadesikring, påpeker Nielsen.

Satser stort på produktutvikling fremover
Heidi Lie forteller at IoT (Internet of Things) og Smarthus-teknologier er noe som vil påvirke Grohes innovasjoner i fremtiden og de samarbeider med de beste.
- Vi har inngått et samarbeid med en av Norges fremste trendeksperter på dette området, Hans-Petter Nygård-Hansen som har testet produktet i sitt hjem, og skriver om det på sin blogg. I tillegg har vi en rekke rørleggere som allerede er i gang med salg og installering av Sense Guard, og det er gøy å se hvor entusiastiske forbrukerne er rundt dette produktet.

Smarthus vil det bli bare flere og flere av, og Grohe ønsker å være med på utviklingen.[/caption]