PlussVVS.no ligger i Østfold og eies av Trond Frigaard.

- Comfort prøver å stoppe meg gjennom å bruke markedsmakt. De prøver å skvise oss ut ved at vi ikke skal få leveranser. Da blir jeg forbannet, sier Trond Frigaard til Dagens Næringsliv.

Det tok ikke lange stunden etter at Trond Frigaard hadde startet sin nettbutikk og satset på massiv markedsføring av sine lavprisede produkter i media, at brevet fra Comforts advokat dukket opp på Frigaards bord. Advokaten mente at nettbutikken hadde brutt en rekke lover i forbindelse med markedsføringen. Deretter opplevde Trond Frigaard at inngåtte kontrakter med leverandører brått ble kansellert.

Besynderlig og merkelig
- Jeg visste at dette ville bli turbulent når vi gikk så lavt i pris. En bransje med så mange mellomledd og gamle strukturer kan ikke overleve, siers Frigaard og mener at han ikke gjør annet enn det Elkjøp og Komplett.no for lengst gjort med sine varegrupper, påpeker Frigaard overfor Dagens Næringsliv.


PlussVVS. nos eier Trond Frigaard skaper prisrøre og er forbannet.

Trond Frigaard mener at det er besynderlig og en smule merkelig at han ikke lenger får kjøpt varer. Han mener selv at han har sterk økonomi, logistikken i orden og et moderne system for å håndtere denne type handel.

Comforts administrerende direktør Knut Strand Jacobsen avviser at de forsøker å skvise PlussVVS.no ut av markedet ved å bruke makt.

Ingen feide
Strand Jacobsen utdyper:
- Vi tok kontakt på bakgrunn av at de sammenlignet ulike produkter til feil priser. Vi lever av konkurransen og har ikke noe å skjule.

Prissammenligningen gir ikke et korrekt bilde av situasjonen, for mange av varene Pluss VVS.no selger er såkalte lavfrekvensprodukter som vi ikke leverer mye av og må bestilles.

Knut Strand Jacobsen sier videre at dette ikke er en feide og at saken ikke vil havne i retten. Comfort ønsket kun å få noen juridiske betenkninger og ville presisere at prissammenligningene kan ikke skje på ulikt grunnlag. Pærer må sammenlignes med pærer og ikke epler!

Sa opp avtalen
Få uker etter at PlussVVS.no hadde inngått en avtale med Hafa Norge AS om levering av baderomsmøbler ble denne kansellert. Trond Frigaard antyder at Comfort stod bak, men dette avviser Hafas-ledelse.

- Det er grunnleggende gale påstander. Ingen har lagt press på oss, sier Hafa Norge AS.

Forbrukerombudet har for øvrig godkjent PlussVVS.no måte å markedsfører seg på inn til at noen kan bevise at de går for langt ved å si at de har lavest pris.