Gjennom sitt firma Varme og energikontroll AS har han kontakt med VVS-bransjens mange aktører. Noe som forsterkes ved at han også er formann i Norsk Varmeteknisk forening – NVF.

I 2013 holdt han ca 20 kurs, alle forskjellige og tilpasset et publikum som kunden vil gi faglig påfyll, i en bransje som er i rask utvikling.

-Ja, jeg er nødt å skreddersy hvert kurs, ut fra kundens ønsker. Kundene er rørentreprenører, VVS-foreningen, driftspersonell, firmaer og bedrifter som driver med teknisk vedlikehold. Og alle disse har folk med forskjellig bakgrunn og forskjellig behov for å bli kurset på siste nytt, men også i «gammelt nytt» sier VVS-ingeniør og rørleggermester Svein Marienborg til VVSforum.

Hvert kurs har mellom 10 og 30 personer.

-Jeg kan ikke kjøre samme kurset for de forskjellige faggruppene. Kursene jeg lager er kanskje en del av et opplæringsprogram hos kunden, så derfor må det tilpasses de som skal delta og jeg må fornye innholdet etter hvert som utviklingen går fremover.

-Dette er som matoppskrifter, noen er nybegynnere, noen vil vite mer om spesielle ting og andre vil lære nye ting, sier Svein Marienborg.
sier Svein Marienborg for å gi en metafor på bransjens mangfoldighet.

-Det kommer noe nytt hele tiden. Selv om dette er en bransje som har solid grunnutdannelse, så trenger vi alle opplæring i de endringene som skjer. Alt fra produkter til forskrifter.

Han sier at leverandører er flinke til å holde kurs om produktene sine. Men disse blir mer produktspesifikke.

- Det er absolutt viktig at utførende i bransjen også kan de forskjellige produktene, sier han og mener at leverandørkurser har stor verdi.

Men ofte er produkter svært like, mener han, og sammenligner med at ei klokke er ei klokke, og at det er uendelige mange klokkefabrikker. Men det er også forskjeller på klokker, ikke nødvendigvis i tiden den viser men hva en skal benytte den til og i kvalitet og ikke minst den supporten du kan regne med å få!

-Hvilke kunder skal du kjøre kurs for utover denne høsten?

-Pr i dag blir det flere kurs for VVS-foreningen og Varme-og bad kjeden, samt kursopplegg for driftspersonell i Akershus fylkeskommune, forteller Marienborg. Varme og bad kjeden - ja, de har virkelig satset på opplæring av sine medlemmer. Alle – fra lærlinger via ferdige rørlegger til baser samt prosjektledere har skreddersydde kurs innen alle områder – den kjeden må jeg virkelig berømme. De jobber knallhardt og målrettet med å forbedre entreprenørene sine -så det lover godt for bransjen.

Det vi er spendt på i bransjen nå er TEK 15. Hva ender dette opp med, og hva medfører dette for bransjen? Høringen er ventet å komme ut nå i høst. Dette blir spennende å se hva de har planlagt av endringer. Vi går nok mot en «grønnere – mer miljøvennlig hverdag».  Uansett mener jeg bransjen vil klare å tilpasse seg det som måtte komme.

- For vi er tilpasningsdyktige -  jobben blir å spre budskapet og å få alle med på laget- men det er jo akkurat det vi i Norsk Varmeteknisk Forening jobber med – å spre budskapet -  så dette blir gøy! avslutter Svein Marienborg.