Hytteskolen er en gratis temakveld hvor fagfolk presenterer løsninger og svarer på alle spørsmål som hytteeiere måtte ha om det aktuelle tema. Det vil også være mulig å be om hjelp til å finne de løsninger som er best for hytte som skal bygges eller renovreres.

-Dette er voldsomt populært, og antall deltagere øker for hvert år. For eksempel i Bergen og Trondheim her vi opptil 50 deltragere, i Oslo 100, sier daglig leder Bengt Larsen i Hyttetorget til VVS-Forum.

Han forteller at det er tre ulike temakvelder, nemlig toalett, vann og energi.

Tema toalettløsninger gir oversikt over biologiske toaletter, forbrenningstoaletter og vanntoaletter.

-Det finnes mange toalettløsninger på markedet for hytter som ikke har kommunalt avløpsnett. Vi vil gå igjennom de viktigste produktene innenfor dette segmentet. Biologiske toaletter, forbrenningstoaletter og nyutviklede vanntoalettløsninger med tilhørende private renseløsninger er blant de løsningene som det vil rettes fokus mot på dette kurset, forteller Larsen.

For vann og avløp formidles det kunnskap hvordan dette løses både for hytter med og uten innlagt vann.

-Hytteskolen tar for seg temaet vann og avløp fra enkelt hytter. Her vil vi presentere forslag til løsninger, både for hytter som har/vurderer innlagt vann og for hytter som baserer seg på å bære vannet inn i hytta, sier han.

Han mener at alternative energikilder, slik som solceller, aggregater, gass og parafin må vurderes i hvert enkelt tilfelle, og at her kan det for mange være aktuelt med ”hyttestyring”.

-Ikke alle hytter er tilkoblet kommunalt strømnett. For disse hytteeierne kan det være interessant å vite mer om løsninger basert på solstrøm, aggregater, propangass og parafin. Kombinasjoner av disse energikildene vil gi en like høy standard som man er vant til hjemme, sier Larsen. 

-Kurset vil dessuten gi en innføring i hvilke bruksmuligheter man har med de ulike energikildene, samt regelverk rundt montering og installasjon. Kurset vil også gi en enkel innføring i bruk av "ring hytta varm" løsninger, sier Bengt Larsen.

Temakveldene ledes av lokale forhandlere og eget fagpersonell som har dyp kunmnskp om de ulike produktene.
-Folk er opptatt av de tekniske løsningene, enten de skal bygge hytte eller renovere den hytta de allerde har. Man er klar over at her slåss man blant annet mot frost og tining, og det opptar mange hvordan man skal hindre skader, sier Larsen.

Temakveldene kjøres i Bergen hos rørleggerbedriften Olav Grevstad AS, i Sandnes hos hyttesentret Fritz L.A. Ingebretsen AS, i Steinkjær hos Steinkjer varme og hyttesenter, i Trondheim hos Tempe VVS Senter,   i Porsgrunn hos Porsgrunn Rørleggerbedrift   og i Sandefjord og Oslo i Hyttetorgets lokaler.