Forbrukernettstedet Skikkeligrørlegger.no har fått nye og bedre nettsider som skal hjelpe forbrukerne til å ta smarte avgjørelser i forbindelse med oppussing og nybygg. 

- Vi har pusset opp skikkelig, og vi er virkelig stolte av resultatet, men det viktigste av alt er at de nye sidene skal gjøre det enda enklere å finne frem til gode løsninger. Vi håper å være en støttespiller for bransjen i arbeidet med å gi seriøs og matnyttig informasjon til forbrukerne.  På den måten får vi kunder som tar kloke valg i forbindelse med VVS, sier prosjektleder for Skikkeligrørlegger.no, Tirill Ilebekk Hansen.

Felles bransjeløft
Prosjektlederen håper bransjen vil fortsette å se verdien av  forbrukernettstedet, og at enda flere bedrifter benytter seg av muligheten til å linke til siden. – Vi håper på et bransjeløft og at vi som er tilknyttet VVS-bransjen bidrar til å spre nettsiden i økende grad. Skikkeligrørlegger.no viser at vår kunnskap er verdifull for den som for eksempel skal pusse opp. Og bare tenk så mange som pusser opp hvert år. Målet må være at alle disse velger skikkelige løsninger – utført av fagfolk og tilpasset norske forhold, sier hun. 

For å være ekstra matnyttige er det blant annet utviklet lister med gode råd i forbindelse med oppussing, vedlikehold, skadeforebygging og valg av oppvarmingsløsninger. Disse er lett tilgjengelig på nettsidene, og kan enkelt skrives ut.

Godt besøkt informasjonskanal
Siden starten i 2008 har det vært en god økning av oppmerksomhet og besøkende til skikkeligrørlegger.no. Målinger viser at fire av fem besøkende til nettstedet har vært nye brukere. – I løpet av fjoråret økte trafikken til skikkeligrørlegger.no med 44 prosent. Målet frem til nye sider var oppe, har vært å opprettholde trafikken. Med denne oppussingen er målet å gjøre nettstedet enda mer aktuelt, slik at flere besøker sidene og at de bruker mer tid der. Det søker vi å oppnå nettopp ved å tilgjengeliggjøre viktig informasjon til forbrukerne på en lettfattelig og god måte, sier Ilebekk Hansen.

Prosjektet er under kontinuerlig utvikling, og Ilebekk Hansen oppfordrer produsenter og grossister til å komme med innspill rundt aktuell tematikk til siden. – En del av oppussingen består også av at vi har fått nye lekre bilder, men også her setter vi stor pris på flere fine bilder fra bransjen, sier hun.

Skal gi kloke håndverkervalg
Prosjektgruppen bak Skikkelig rørlegger jobber systematisk med å tilgjengeliggjøre informasjonen for forbrukerne slik at det blir enkelt å finne frem i den enorme nettjungelen. Blant annet følges forbrukernes nettaktiviteter nøye. – For å være en effektiv informasjonskanal som gir svarene som kundene leter etter, analyserer vi hvordan folk bruker nettsidene våre, hva de søker etter og hvor lang tid de bruker. Ved siden av å søke etter rørlegger, er det svært mange søk som dreier seg om oppussing av kjøkken og bad, sier Ilebekk Hansen.

– Nordmenn er verdensmestre i oppussing, og det er viktig for oss å imøtekomme nye oppussere med god og relevant informasjon, slik at alle skjønner verdien av å velge faglært arbeidskraft og produkter som er tilrettelagt for norske forhold og vann, sier Ilebekk Hansen. 

Prosjektet er et samarbeid mellom Norske Rørleggerbedrifters Landsforening – VVS (NRL), VA- og VVS-produsentene (VVP) og Norske Rørgrossisters Forening (NRF), og ble lansert i 2008.