Prisen ble delt ut på Nordbygg Ecoforum Fairs i Älvsjö av Stockholms miljøkommissær Catherine Luhr (MP) og mottatt av Skanskas tekniske sjef Jonas Gräslund. Totalt kom det inn 30 forslag til evaluering.

Skanska vinner ”Stora Inneklimatpriset” fordi konseptet med komfortkjøling uten elektriske kompressorer ble ansett av jureyen som særlig interessant.
 
Sverige har vist flere sterke sider når det gjelder energieffektiv ventilasjon og varme i de siste årene.
 
Bioenergi (flis) kan nevnes som eksempler ved siden av geotermisk energi (jordvarme varmepumper) og teknologier for komfortkjøling (kjølebafler). Skanska har kombinert og løftet de to sistnevnte begrepene til et annet nivå samtidig har de forenklet styringen og redusere antall komponenter.
 
Dette er et spennende systemkonsept som har potensial til å bli en standardløsning i fremtidens kontor, med de lavere interne laster mer effektive datamaskiner og belysning gir. Konseptet har stort potensial for energieffektivisering og trekkfritt komfortkjøling, og gir stor fleksibilitet i kontormiljøer hvor arbeidsplasser flyttes.

Den svenske ”Stora Inneklimatpriset” ble grunnlagt i 2001 av Slussen Building Services i samarbeid Energi- och miljötekniska föreningen, Svensk Ventilation och Svenska Kyltekniska Föreningen. Inneklimaprisen har som mål å øke interessen for inneklimateknologi, styrke sin posisjon og ta hensyn til teknologi som fremmer et sunt inneklima i energieffektive bygg.

”Stora Inneklimatpriset” deles ut til selskaper eller organisasjoner innenfor inneklima, energi og vvs, som har utviklet et viktig produkt, tjeneste eller metodikk med godt potensial for å være av praktisk bruk.

Produktet / tjenesten / metodikk skal være nyskapende, bidra til godt inneklima og langsiktige begrenset energibruk.

Juryen for ”Stora Inneklimatpriset” er representanter for de tre bransjeforeninger og styreleder Lars Ekberg, førsteamanuensis i installasjonsterknikk ved Chalmers og ansvarlig for forretningsområdet  eiendomsselskaper og industri CIT Energy Management AB.

I tillegg til vinneren var også Swegon AB, REC Indovent AB og Thermotech AB nominert til finalen.

Les artikkelen "Tio gånger effektivare än en kylmaskin"