HUS arkitekter har i samarbeid med Skanska Norge AS vunnet pris- og designkonkurransen om Skogmo videregående skole i Skien.

Flere leverandører konkurrerte om å levere et forslag som totalt var best på løsning, pris og kompetanse, valgte Telemark fylkeskommune å tildele Skanska jobben med å utvikle Skogmo videregående skole. Skolen skal gjennomgå betydelige oppgraderinger og utvidelser.

 - Utviklingen av Skogmo videregående er et spennende prosjekt for Skanska. Dette er den andre kontrakten på skoleutvikling vi har inngått med Telemark fylkeskommune på kort tid, og vi er utrolig stolte over å nok en gang bli valgt til å tilrettelegge for gode undervisningsfasiliteter for elever i Skiensområdet, sier Even Larsen, distriktssjef i Porsgrunn fra Skanska.

Skanska inngikk tidligere i sommer en avtale med Telemark fylkeskommune om utvikling av nye Skien videregående skole. Med disse to kontraktene er Skanska nå blitt en sentral skoleutvikler i Skiensområdet.

Byggingen av Skogmo videregående skole starter etter planen våren 2016.  

Det neste halve året skal Skanska bruke til planlegging og prosjektering, i nært samarbeid med sentrale interessenter. Skolen skal etter planen stå ferdig sommeren 2017.

Skogmo videregående skole er en yrkesfaglig videregående skole i Skien. Den ble opprettet i 1983. I 1997 ble hele skolen samlet på Kjørbekk. Skolen har 57 klasser med ca. 1000 elevplasser. I tillegg har skolen 200 elevplasser for voksenopplæring.

Bildet under: Skanskas distriktssjef i Porsgrunn Even Larsen og konstituert leder i Telemark fylkeskommune Team eiendom, Knut Buer har signert for utviklingen av Skogmo videregående skole i Skien. Foto: Skanska.