Statssekretæren lovet også et strengere regime når det gjelder kontroll og tilsyn med at regelverket overholdes, og det innføres energimerking av bygg.
Energieffektivisering sto i fokus i statssekretærens innlegg på seminaret om energikrav til bygninger.
- Vi skal gjøre brukerne mer bevisste på fornuftig energibruk, understreket Størvold, og sa videre at arbeidet med dette er godt i gang, blant annet gjennom arbeidet Enova og Husbanken gjør.

Skryt til Thon
- Vi vil ha flere historier som Thon-hotellene, sa hun, og fortalte at hotellkjeden har spart 28 prosent energi, tilsvarende 20 millioner kroner per år, og samtidig fått bedre inneklima.
Nasjonens mål er å redusere energiforbruket med 30 terrawattimer innen 2015, og det kan forventes en stadig skjerping av kravene fremover, lovet statssekretæren.
Fra 2009 blir det forbudt å installere oljefyring i nye bygg. Bedre tetting av bygg og mer regulering av energibruken er andre tiltak som kommer.

Kursdagene i Trondheim arrangeres i år for femtiende gang. Deltagelsen har gått litt opp og ned i løpet av disse årene, men idet femti år rundes, er Kursdagene på en oppadstigende kurve. Nærmere 2.000 deltagere forventes å delta på Kursdagene i 2008, og de har hele 20 ulike kurs å velge blant.

Kilde: Universitetsavisa NTNU