Bravida utfører teknisk vedlikehold og tilsyn på 2500 bygg i stor-Oslo, og om lag 300 bygg i Oslo sentrum. Nå har entreprenøren inngått et samarbeid med Guard Automation for å digitalisere og automatisere service og vedlikehold av byggtekniske installasjoner.
 
– I dag er vedlikehold og inspeksjoner kalenderstyrt og forhåndsdefinert. Sammen med Guard skal vi snu dette til å være basert på faktisk bruk og reelt behov. Målet er at bygg selv varsler våre serviceteknikere om feil eller behov for tilsyn, og alt skal skje automatisk, sier Anders Fjæstad som leder Bravidas GreenHub-satsning i Oslo.
 
– Det er med på å revolusjonere hvordan service, drift og vedlikehold gjøres, legger han til.
 
Salgsansvarlig for Industriell IoT & AI i Guard Automation, Tommy Brurberg Hansen, er stolt over avtalen med Bravida.
 
– Det er en stor fjær i hatten at Bravida har valgt oss som teknologileverandør til et så sentralt prosjekt for deres virksomhet. Vi skal samle inn data fra tusenvis av tekniske installasjoner og bidra til økt produktivitet og bærekraft gjennom smarte dataanalyser og forbedret innsikt – helt i tråd med kongstanken bak den fjerde industrielle revolusjon, sier Hansen.
 
Digitaliseringssamarbeidet skal sikre at både byggdriftere, gårdeiere og serviceteknikere i Bravida alltid har oppdatert informasjon om tekniske installasjoner. Informasjonen tilgjengeliggjøres gjennom dynamiske kontrollpaneler i Guard sin skybaserte plattform.
 
– Vi er allerede i gang med et pilotprosjekt i Stortingsgata 10 i Oslo, og mener satsningen har potensialet til å videreføres til andre markeder, men først skal vi få dette opp å stå på eiendommer i Oslo sentrum, sier Fjæstad.
 
Han forklarer at Guard ble valgt etter en nøye evaluering.
 
– Vi valgte Guard fordi de har kompetansen og teknologien som kreves. De håndterer kritisk infrastruktur og er et seriøst norsk firma med lang fartstid innen automatisering og systemintegrasjon. I motsetning til andre tilbydere som må bygge IT-løsninger fra bunnen av, har Guard allerede en skalerbar plattform og datahub som sikrer at veien til målet både går raskere og er mer kostnadseffektiv, avslutter Fjæstad.