– Teknisk sett er det ikke problematisk å ta i mot varme fra solfangeranlegget på Hadeland vgs, sier Jan Helge Ekeren i Norske Varmeleveranser AS til Tekniske Nyheter. Norske Varmeleveranser leverer fjernvarme på Gran på Hadeland til Tekniskje Nyheter.

– Anlegget på Hadeland vgs ble satt i drift på sensommeren, så jeg har faktisk ikke lest av måleren som viser hvor mye skolen har levert ut på nettet vårt ennå.

– Overskuddsvarme fra solfangerne blir levert ut på fjernvarmenettets turledning. Vi gjør dette ved å snu flow-retningen på kundesentralens tappevannsveksler med en ekstra pumpe. Vi unngår da uønsket økning på fjernvarmenettets returside.

– Integrasjonen med solfangeranlegget er fullintegrert i kundesentralen vi har levert til Hadeland vgs, med nødvendige ventiler, pumpe og separat energimåler, slik at vi vet mengden energi solfangeranlegget leverer ut på nettet vårt, sier Ekeren.

– Dette er en enkel teknisk løsning sett fra vårt ståsted, så jeg tror ikke dette vil medføre noen problemer for oss. Det er skolens styringssystem som bestemmer når energi skal leveres ut på fjernvarmenettet, forteller Jan Helge Ekeren.

Mer om dette i EnergiRapporten nr. 33/2012.