Hele staben i Fagrådet for våtrom smilte fra øre til øre etter at våtromsdagene var vel i havn sist fredag. Mange positive tilbakemeldinger fra deltakerne til det faglige innholdet, samt en flott jubileumsmiddag med høy sosial profil bidro til det.

Skal være en arena for debatt og løsninger
- Våtromsdagene er en ypperlig arena for å løfte frem ulike problemstillinger, og skape en god debatt om hvordan vi på best mulig måte kan løse de utfordringene vi har rundt våtrommet.  Flere faggrupper skal samarbeide for at resultatet skal bli optimalt. Det krever samhandling og ikke minst at alle gjør jobben sin. Årets våtromsdager ble en suksess, og gir absolutt inspirasjon til å jobbe videre med aktuelle problemstillinger og ikke minst tilpasse informasjonen best mulig mot våre ulike faggrupper, sier Cato Karlsen, daglig leder i FFV.

Stort faglig løft
Våtromsnormen er et samarbeidsprosjekt mellom SINTEF Byggforsk og FFV, og 2014 blir et merkeår for begge parter. Samtidig som det er 20 års jubileum står FFV og Sintef foran en omfattende omlegging av sine opplagsverk, og ikke minst eksamens rutiner. Nå skal alt over i elektronisk form, og alle skal kunne avlegge eksamener på alle tre nivåer elektronisk. Det er SINTEF Byggforsk som utvikler den elektroniske plattformen. 

- Vi løfter nå det faglige nivået helt opp på A-nivå. Vi satser på elektronisk formidling, og eksamen på både A-B-C nivå skal kunne gjøres elektronisk. Det samme gjelder på kursfronten. Den kjente håndboken vil også bli digitalisert, og vi jobber med figurer og illustrasjoner i BVN som skal kunne brukes som arbeidstegninger. Så vårt mål er å gjøre hjelpemidlene og illustrasjonene så enkle som mulig i forhold til kravspesifikasjonene for alle våre faggrupper og medlemmer, påpeker fagsjef Bjørn Grimsrud i Fagrådet.

Skal ta de useriøse
Karlsen var også klar på at FFV kommer til å skjerpe tilsynet mot de useriøse i bransjen. De som bruker logoen ”Godkjent våtromsbedrift” uten å ha rettigheter til dette skal Karlsen til livs. Det er viktig å få ryddet opp, og dette blir advokatmat i fremtiden”.

I år deltok det rundt 109 deltakere på våtromsdagene. I tillegg var det 11 utstillere.