Sparer penger og miljø
Hamar kommune rår over store bygningsmasser. Avtalen er i første omgang på 46 kommunale bygg på hele 136 000 m2 og arbeidet starter allerede opp i oktober. Rejlers skal gå gjennom hver eneste bygning og levere en samlet energirapport med forslag til energi- besparende tiltak.
– Vi ser en miljømessig og økonomisk gevinst ved å iverksette energibesparende tiltak basert på rapporten som energimerkingen gir oss, sier – leder for Bygg- forvaltningen i Hamar kommune, Arne Arnesen i en pressemelding. Med en så omfattende og variert bygningsmasse kan potensialet for energisparing være stort.

Ledende kompetansemiljø på energimerking
Rejlers Consulting er det ledende kompetansemiljøet på energimerking av yrkesbygg i Norge. Kontoret på Hamar teller nå 8 ansatte med avdelingsleder Jan Harald Narum i spissen. Rejlerskonsernet har mer enn 1 600 ansatte totalt og kjøpte det Stange Energi-eide selskapet SEEN Nordic AS 1. juli i år får å etablere seg på hedmarken.
– Med Rejlers internasjonale kompetanse og erfarings- grunnlag står vi enda sterkere med tanke på fremtidige kontrakter, sier avdelingsleder i Rejlers Jan Harald Narum.

Dette er energimerking for næringsbygg:
Energimerking er obligatorisk for alle som skal selge eller leie ut yrkesbygg. Alle yrkesbygg over 1000 m2 skal til enhver tid være energimerket. Det er eier av bygget som har ansvaret for å gjennomføre energimerkingen. Næringsbygg skal energimerkes av en ekspert som fyller myndighetenes kompetansekrav. Energiattesten er gyldig i 10 år og skal offentliggjøres i forbindelse med kjøp, salg eller utleie. Det er NVE som administrerer ordningen.