-Målsetningen til regjeringen er ikke verdt noen ting. Det er urealistisk, mener administrerende direktør i Norsk Eiendom.

Dette er altså ikke seniorforsker hos Sintef, Tor Helge Dokka enig i. Dokka satt i Lavenergiutvalget og har fulgt energidebatten tett i årevis. Sintef-forskeren sier dette til Teknisk Ukeblad/www.tu.no:

- Så langt jeg bergne er differansen mellom Arnstad-utvalgets regnemåte og OEDs regnemåte kun 3 TWh. Sammenlignet med Arnsad-utvalgets 10 TWh foreslår OED 12 TWH. Det betyr bare at regjeringens mål er mer ambisiøst enn det Arnstad-utvalget la opp til.

Tor Helge Dokka er mer opptatt av virkemidlene i sakens anledning og sier videre:
- Jeg tror med de rette virkemidlene fra Husbanken og Enova, kan vi komme veldig langt i energieffektiviseringsspørsmålet.  Om det blir 10 eller 12 TWh er ikke det viktigste. Det viktigste er at det blir et slagkraftig virkemiddelapparat.

Teknisk Ukeblad har også kontaktet energi- og klimarådgiver, Audun Randen Johnson i Naturvernforbundet. Han fastslår overfor Teknisk Ukeblad/www.tu.no:

- Med det Dokka sier betyr det at regjeringen kan gjøre enda mer enn de har sagt de skal gjøre. Det er vi glade for. Men det betyr også at vi må ha flere virkemidler for å nå 15 HWh-tallet, for eksempel økt innsats i eksisterende bygningsmasse fram mot 2020.