Siden Norges byggforskningsinstitutt fusjonerte med SINTEF i 2007, har SINTEF Byggforsk stadig utvidet sine faglige aktiviteter og markedsområder. I dag er instituttet ett av seks institutter i SINTEF-konsernet.

Da instituttet i fjor fikk inn 50 nye medarbeidere fra SINTEFs fagmiljøer for samfunnsøkonomi og mobilitet, var det et naturlig tidspunkt for å tenke på nytt navn. Ambisjonen var å finne et navn som speiler instituttets sterke forankring mot byggebransjen, og samtidig favner hele forskningsinnsatsen for det bebygde samfunn, der mennesker lever, ferdes og arbeider.

I september i fjor ble det utlyst en intern navnekonkurranse, og det kom inn mange gode forslag, deriblant SINTEF Community.

– Vi har stor tro på at det nye navnet vil gi gode assosiasjoner hos kunder og samarbeidspartnere, og være et dekkende og inkluderende navn for alle ansatte i instituttet vårt, sier konserndirektør Hanne Rønneberg.

Løsninger for det bygde samfunn
SINTEF Community jobber med flere av de store samfunnsutfordringene.

- Vi skal bidra til å knytte by og land sammen, bedre fremkommeligheten i byer og distrikter og sikre miljøvennlige alternativer for innbyggere og bedrifter. Vi skal fortsette å utvikle god infrastruktur for livsviktige vannressurser. Vi skal fortsette å forske på materialer og teknologiske løsninger for grønn industri, bærekraftige bygg, byrom og fellesarealer hvor mennesker møtes, vokser og trives, sier Rønneberg.

Tydelig stemme i samfunnsdebatten
Forskningsprosjektene i SINTEF Community handler ofte om tekniske løsninger for bygg og anlegg, infrastruktur og transport, men dypest sett handler de om å skape grunnlag for fellesskap gjennom gode samfunnsøkonomiske løsninger.

- Vår hovedoppgave vil være å forske, utvikle og skape nye løsninger, som vi formidler til alle aktører som bidrar i samfunnsutviklingen. Dette gjør vi i nært samspill med øvrige SINTEF-institutter, under SINTEFs visjon "Teknologi for et bedre samfunn", sier Rønneberg.