I følge Verisure er det mer enn 100 000 «smarte hjem” i Norge. Det plasserer oss i verdenstoppen når det gjelder å ta i bruk teknologi for å styre boligen. Forbrukere får nå enda større muligheter med et energisystem som varmer eller kjøler huset basert på informasjon fra andre smarte enheter.

Verdensnyheten fra Panasonic og Verisure sikrer energibesparelser, gir bedre inneklima og lanseres i Norden først. Det intelligente kjølings- og oppvarmingssystemet integrerer varmepumpen med andre smarte enheter i hjemmet, slik at man får et intelligent økosystem av smarte tjenester. Fordelene er detaljert oversikt over energibruken, bedre inneluft og at alt styres fra en app.

Saken fortsetter under bildet:


– Dette er et langt sprang fremover når det gjelder boligautomatisering. Kundene får enklere og bedre kontroll over oppvarmingen og vi forventer at de med varmepumpen koblet til Verisure kan redusere strømforbruket ytterligere med inntil 15 %. Systemet gir også bedre inneklima og dermed fordeler for de som behøver ren inneluft, som allergikere, sier kommunikasjonssjef i Verisure, Cecilie Knudsen.

– Norge det perfekte sted for lansering
Systemet er en verdensnyhet. Det kobler oppvarmingssystemet til et system for smarte hjem som inkluderer alarm, brannsikring, strømkontroll, låssystem, fuktighet og temperatur. Norge er ett av fire land som lanserer systemet, og Knudsen er glad for at nordmenn er blant de første som får muligheten til å teste det ut.

- Det er vanskelig å tenke seg et bedre marked å lansere dette systemet i enn Norden. Vi har den største utbredelsen av smarte telefoner, nettbrett og svært høy internettpenetrasjon, viktige forutsetninger for å hente ut fordelene av et slikt system, sier produktsjef i Panasonic, Sofia Törnlöf, som har store forventninger.

- Systemet er designet slik at det, i tillegg til å bruke data om nåværende temperaturnivå og fuktighet, også vil få funksjoner som henter historiske data som viser når folk er i huset og ikke. Dermed kan rett temperatur settes for riktig tid, slik at man slipper å bruke mer energi enn nødvendig. Det åpner for muligheter som hvis huseier vanligvis er hjemme klokken fem, kan varmepumpen automatisk aktivere seg selv en time før, eller man kan manuelt fjernstyre via appen, sier Törnlöf.

Verisure installerer over 15 000 plattformer for smarte hjem i Europa hver måned. Panasonic har installert over 90 millioner varmepumper globalt.

Saken fortsetter under bildet:

 
Varmepumpen fra Panasonic samarbeider med Verisure-plattformen for å gi deg kontroll over det smarte hjemmet og varmesystemet ditt – på en enkel og brukervennlig måteVerisure App inneholder temperaturen fra Panasonic varmepumpe i start-menyen sammen med smart hjem-funksjoner som digital lås, boligalarm og inne-/uteklima. Appen inneholder også status for lys og elektriske apparater.

Tingenes internett kommer hjem
Det nordiske maskin til maskin markedet (M2M) ventes å vokse 30 prosent hvert år, dobbelt så raskt som ellers i verden. Innen 2017 tror man at det omsettes for €6.1 milliarder av produkter, tjenester og løsninger i dette segmentet, og at man har oppnådd opptil 30 prosent lavere energibruk i bygninger
 
 Om samarbeidet
Både Panasonic og Verisure har markedsledende posisjoner innen deres felt. Panasonic har en nordisk markedsandel på rundt 30 prosent innen løsninger for kjøling og oppvarming. Selskapet er også en pioner innen miljøarbeidet som drivende kraft bak utbyggingen av verdens første bærekraftige by i Fujisawa, Japan. Verisure har 1,7 millioner kunder og installerer 15 000 plattformer for smarte hjem i Europa hver måned.

Løsningen er tilgjengelig fra 1. oktober via forhandlere av Panasonic varmepumper.