Det betyr at SGP Varmeteknikk AS er først i Norge til å lansere akkumulatortanker godkjent i henhold til Økodesigndirektivet, skriver SGP Varmeteknikk i en pressemelding. 

- Akvaterm har tatt ytterligere et skritt for å forsterke sin posisjon som produsent av markedets beste akkumulatortanker – nemlig å øke isolasjonstykkelsen fra 100 – til 150 mm på en rekke av akkumulatortankene.Dette betyr at de nå er overlegent best isolert, hvilket også innebærer ytterligere energisparing i form av senket varmetap. Isolasjonen blir, som vanlig, sprøytet på tankene slik at man oppnår en sømløs isolasjonskappe rundt hele tanken, sier Reidar Evensen i SGP Varmeteknikk.

Blant de nye produktene er Akva Nero, Akva Ego og Akva B. Akva Nero leveres med tappevannspiral, og fås i 13 ulike størrelser. Fra 300 til 10000 liter. Akva Ego leveres i størrelsene 500 og 700 liter. Akva B er en ren buffertank og leveres i 9 størrelser fra 100 – 2000 liter.

- En tenker gjerne ikke så mye over dette med varmetap, men en Akva B tank på 2000 liter har ved 65°C medietemperatur et årlig varmetap på 1500 kWh årlig, mens to «vanlige» 1000 liters buffertanker med 90 mm mineralull har gjerne over 4000 kWh årlig i varmetap, sier Evensen.
- Dette varmetapet bør jo regnes inn i anleggets totale klassifisering, og dette er også da et krav i henhold til Økodesigndirektivet. Ofte hensyntas ikke varmetap fra akkumulatortanker i det hele tatt, men det er klart at en årlig besparelse på 2500 kWh ikke er ubetydelig ».

SGP skriver videre at tankene fra Akvaterm også kan tilbys som prosjekttilpassede akkumulatortanker. Prosjekttilpasningen innebærer at kunden kan velge tankstørrelse, materialtype, trykklasse, og størrelse på anslutninger.
- Den virkelige fordelen er at man kan plassere stussene nøyaktig der man vil ha dem. Dette innebærer at rørsystem mm kan bygges ferdig mens man venter på tanken. Deretter kan tanken sklies på plass, rett inn i systemet. I tillegg leveres tankene om nødvendig med løs isolasjon, slik at også utfordringen med smale passasjer også enkelt overvinnes, sier Evensen.