Støre-Valen gleder seg over å være i gang. Hun mener Bygg21 først og fremst er viktig for bransjen, men vil også at prosjektet fungerer som et nav mellom næring, utdanning og myndigheter.

Sekretariatet i Bygg21 er på plass: Rådgiver Lars-Erik Libekk og Marit Støre-Valen startet arbeidet i august

- Vi skal peke på områdene hvor det er nødvendig å utvikle kunnskap og kompetanse, og vi skal stimulere byggenæringen og inspirere den slik at den utvikler seg i takt med samfunnsutviklingen.

At norsk byggebransje leverer høy kvalitet er viktig for omdømmet til bransjen, og skaper økt konkurransekraft på det internasjonale, og særlig det europeiske markedet, sier Støre-Valen.

Ser fram til debatt
Dialog med næringen blir viktig i sekretariatets arbeid. Støre-Valens første oppgave er å bearbeide innspillene som har kommet på de ni arbeidsmøtene som ble gjennomført før sommeren.

Overskriftene for de tre strategiene i Bygg21 skal formuleres, formidles og forankres i det brede lag av byggenæringen. Første møtepunkt med næringen er på Bygg Reis Deg-messen i oktober.

- Jeg ser fram til engasjement og debatt, ny giv og inspirasjon til å utvikle en bransje som er opptatt av å levere høy kvalitet, sier Marit Støre-Valen