Det var planlagt på forhånd at VVS-foreningen skulle ha fokus på innsamlingsaksjonen «Vann for livet» under landsmøtet. Det var derfor ingen tilfeldighet at presidenten i Norges Røde Kors, Svein Mollekleiv var invitert til å holde foredrag om miljø, energi og økonomi i en global sammenheng.

I dag er det slik at fem milliarder mennesker ikke har tilgang til rent vann. En brønn kan i mange tilfeller være løsningen og redningen, for i Afrika mangler man ikke ent vann, men det er likevel uoppnåelig å få tak i det siden vannet ofte er gjemt i hulrom og sprekker langt ned i grunnen. En slik brønn koster ca. 120 000 kroner, så i det perspektivet har medlemmene i VVS-foreningen allerede bidratt til minst en brønn og er et stykke på vei til enda en brønn.

Det er ventet at et vil komme inn mer penger fra VVS-bransjen til innsamlingsaksjonen i regi av Røde Kors etter hvert. Flere medlemmer som ikke deltok på selve landsmøtet har signalisert at de vil gi bidrag, så aksjonen fortsetter og det er følgelig fortsatt muligheter til å bidra.

På twitter kan vi lese de positive reaksjonene som har kommet på at det er samlet inn 170 000 kroner så langt. Blant annet hilser og takker nettopp presidenten i Norges Røde Kors for pengene som ble samlet inn.

Alle pengene som kommer inn blir øremerket og skal kun benyttes til vannprosjekter i regi av Røde Kors.