Alliansen består av organisasjoner 16 aktører fra bygg- og eiendomsnæringen, fagbevegelsen, Bellona, Naturvernforbundet og Natur og ungdom.

Følgende personer møtte fra de ulike aktørene: Tore Frellumstad RIF, Bård Baardsen NOVAP, Oddvin Breiteig Norsk Teknologi, Catharina Bramslev Grønn Byggallianse, Sindre Stub Bellona, Tore Strandskog Norsk Teknologi, Rannveig R Landet BNL og Olaf Stene Norsk Eiendom.

Hensikten med møtet er å få fortgang i klima- og miljøsatsingen i byggsektoren. Organisasjonene er utålmodige etter å få på plass virkemidler som setter fart på energieffektiviseringstiltakene her i landet. 

-Vi er i ferd med å bli hengende langt etter andre europeiske land. Etter at Arnstadutvalget i 2010 kom med sitt forslag til en nasjonal handlingsplan for energieffektivisering av bygninger til KRD, har lite skjedd. Det viktigste å få på plass er tallfestede nasjonale mål for energieffektivisering av bygg. Dernest må vi få økonomiske virkemidler som utløser handling i volummarkedet; dvs. i eksisterende boliger og næringsbygg, sier Rannveig B.Landet i BNL.

Alliansen ble tatt positivt imot av de rødgrønne som stilte med fullt mannskap fra komiteen. De uttrykte at vi kommer i rett tid med hensyn til de to meldingene som er like rundt hjørnet; Klimameldingen og Stortingsmeldingen om bygningspolitikk, og at det er positivt at vi kommer samlet med et klart budskap. Mange av komiteens medlemmer er godt oppdatert på sakens innhold, og de stilte mange gode spørsmål til alliansen.

- Nå krysser vi fingrene for at de to meldingene vil inneholde gode og praktiske virkemidler for energieffektivisering av eksisterende bygningsmasse, og at de rødgrønne vil løfte energieffektivisering av bygg inn i sitt programarbeid for neste stortingsperiode, sier Rannveig R. Landet i BNL.

Kilde:BNL