De to partene inngikk torsdag en samarbeidsavtale som skal bidra til mer effektiv og fornybar energibruk i bygg- og eiendomssektoren.

Norwegian Green Building Council (NGBC) skal samle hele verdikjeden i bygg- og eiendomsmarkedet, der kunnskapsbasen BREEAM–NOR står sentralt. BREEAM-NOR har etablert seg som et merkesystem for grønne og bærekraftige bygg.

- Vi har felles interesse i utveksling av energi- og klimakunnskap og ikke minst hvordan markedet fungerer i forhold til nødvendige endringer. Konkret samarbeid kan gi økt slagkraft, sier adm. direktør Nils Kristian Nakstad i Enova (t.h. på bildet) i en felles pressemelding fra partene.

Enova og NGBC vil samarbeide om å øke norsk byggenærings forståelse for de muligheter som finnes når det gjelder energieffektivitet og fornybare løsninger.

Nils Kristian Nakstad sier at BREEAM-NOR bygger videre på etablerte standarder. Det sikrer fortsatt oppmerksomhet om energieffektivitet og fornybare løsninger.

- I tillegg vil det være aktuelt å samarbeide om å hente ut energipotensialet som ligger i eksisterende bygningsmasse, samt å legge til rette for energikrav på passivhusnivå, sier styreleder Rolf Thorsen i NGBC (t.v. på bildet), til daglig adm. direktør i NCC Property Development.