- Vi i Frp har jobbet hardt for ROT-fradraget, men i utgangspunktet har vi ikke flertall for forslaget. Det er ikke alt man har lyst på, som man får til, sier Frps finanspolitiske talsmann, Gjermund Hagesæter til E24.

Nytt nederlag
Det at Frp på nytt ser ut til å tape en viktig kamp i Regjeringen overrasker nok mange. Frp har satset mye tid og prestisje på nettopp ROT-fradraget, men altså til ingen nytte. Selv en ellers så forsiktig finansminister, Siv Jensen har ved flere anledninger sagt at det blir lett match å få innført fradraget.
Flere i VVS-bransjen både håpet og regnet med at ROT-fradraget ville komme i en eller annen form nå, for så å bli trappet opp i 2016.

I Sverige har ROT-fradraget fungert forholdsvis bra. Huseiere kan trekke fra 50 prosent av arbeidskostnader opp til 50.000 kroner av skatten når de rehabiliterer, pusser opp eller bygger på hjemme sine. ROT-fradraget har medført at andelen svart arbeid har gått noe ned i nabolandet, selv om de lærde strides om faktum knyttet til dette.

Hva med ENØK?
- Vi har fått utredet hva dette vil koste og sett nærmere på effekten. Arbeidet vi har utført har ikke vært bortkastet og så får vi bare innse at ting tar litt lengre tid enn vi noen ganger håper at det gjør, sier Gjermund Hagesæter.

Det er også knyttet spenning til hva Regjeringen gjør i Statsbudsjettet når det gjelder ENØK og eventuelle fradrag her.