Ansnes eier fem byggeselskaper i Asker. Et av disse er Ansnes Holtermann VVS. På sin hjemmeside på internett skriver han at dette er et fullservice rørleggerfirma og har holdt på i 40 år med vann, rør og avløp i store og små bygg, ute og inne.

"Vi har levert rørleggertjenester i Asker, Bærum, Røyken og Oslo Vest i over 40 år, og Holtermann-navnet er for mange synonymt med rørleggertjenester av beste sort", skriver entreprenøren på sin hjemmeside.

En av spesialitetene er baderom og våtrom, med alt arbeid med valg og montering av badekar, WC, servanter og blandebatteri, og dusj. Flisleggingen og murarbeidet gjøres av søsterbedriften Ansnes Murmestrene.

Ansnes Holtermann VVS monterer også komplette varmeanlegg for distribusjon av vannbåren varme, med varmepumpe,  gasskjele, gulvvarme og gatevarme.

Et av hans selskaper er Ansnes Grunnarbeider. Det er dette selskapået som er kommet i en situasjon med anstrengt økonomi og likviditet. Bakgrunnen for problemene har vært store tap på flere enkeltprosjekter i Asker, Bærum og Røyken.

- Vi har nå funnet en veldig god løsning som både tar vare på alle arbeidsplassene og viderefører prosjektene, sier Ansnes til Asker og Bærum Budstikke.

– Vi har også sett at vi ikke er like gode på grunnarbeid som vår øvrige virksomhet, og ønsker derfor å fokusere på kjernevirksomheten vår, sier Ansnes.

Etter mange år med solide overskudd, endte fjoråret med et underskudd på 5,9 millioner kroner for hele konsernet, som består av fem ulike selskaper tilknyttet entreprenørvirksomhet. Rødest ble tallene i Ansnes Grunnarbeider, som gikk på et tap på 8,6 millioner kroner før skatt.

– Vi ser anbudskonkurranser hvor det ikke er mulig å konkurrere. Det må være noe annet som ligger bak når de kommer med slike anbud. Vi ser arbeidere som jobber for 40 kroner timen og store mengder svart arbeid. Svart arbeid er ikke tema hos oss. Men når vi mister jobber og taper penger på grunn av dette så synes jeg myndighetene og bransjen må ta et tak, sier Ansnes.