Det er store sko som skal fylles når bransjemannen Rolf Nilsen skal trekke seg tilbake fra arbeidslivet. I sitt lange karriereliv har han vært med på både fusjoner og oppkjøp, og vært en kunnskapsrik og viktig bidragsyter i oppbyggingen av Porsgrund Bad og Geberit i Norge. 31. oktober markerer hans siste dag hos selskapet, og han vil frem til det fungere som senior konsulent for å sikre en god overgang til Vibeke Lund Skeide som tar over rollen som salgssjef B2C.

– Jeg vil benytte anledningen til å takke Rolf for solid innsats, både som tidligere leder for Porsgrund – Norges mest kjente merkevare innen baderomsporselen og dusjløsninger, og siden integrasjonen, som salgssjef B2C i Geberit. Jeg er også glad for å kunne informere om at Vibeke Lund Skeide har takket ja til å overta som salgssjef B2C etter Rolf, sier administrerende Direktør, Tor Martin Garsjø.

Vibeke Lund Skeide har jobbet som Key Account Manager i Geberit siden sommeren 2019. I tillegg til rollen som salgssjef B2C, vil hun fortsatt ha ansvaret som KAM overfor grossister og kjeder.

– Vi kommer til å styrke teamet til Vibeke for å opprettholde storkundeaktivisering og ytterligere styrke oss i B2C, sier Garsjø.

Innholdsrikt karriereliv
Rolf Nilsen tok steget over til VVS-bransjen i begynnelsen av 2000-tallet, etter å ha hatt lang fartstid i elektrobransjen. Han kom da fra stillinger som salgssjef i Schneider Electric og senere som administrerende direktør i det italienske automasjonsfirmaet Carlo Gavazzi.

I 2002 startet han som Country Manager i Porsgrund Bad AS. Etter fusjonen med Ifö i 2013, ledet han Porsgrund Bad AS (Sanitec) frem til det ble kjøpt av Geberit i 2016, hvorpå han tok jobben som salgssjef B2C.

Det er mye å trekke frem når han ser tilbake på en lang karriere:

– Da jeg begynte i bransjen var det mer enn ti grossister og like mange kjeder. Det har vært interessant å være med på den utviklingen som har vært i bransjen, og ikke minst å få være med å forme Porsgrund Bad til det merket har blitt i dag. Pengene satt jo litt løsere når det gjaldt sosiale aktiviteter på den tiden, så jeg har jo mange hyggelige minner fra mange innholdsrike fabrikkbesøk og kundearrangement, sier han.

– Med syv år som styremedlem i VVP fikk jeg innsikt og kunnskap om hva som skjedde i bransjen, ikke minst diskusjonen om eierskap til NRF nr. og de første diskusjonene med NOBB. Prosessen med å fusjonere Geberit og Porsgrund til nye Geberit var en interessant og lærerik opplevelse, og jeg er stolt over å kunne se tilbake på hva nye Geberit har blitt, med mange dyktige og positive mennesker og en svært positiv salgsutvikling. Geberit fremstår i dag som en av de mest komplette VVS-leverandørene på det norske markedet, fortsetter han.

– Som å hoppe etter Wirkola
Lund Skeide er allerede i gang med å sette seg inn i rollen som salgssjef B2C i Geberit, og vil tilegne seg så mye kunnskap som mulig fra Rolf før han slutter.

– Dette blir jo som å hoppe etter Wirkola, men jeg gleder meg veldig. Et lite, men flott team som skal dra dette lasset sammen med meg, så dette kommer nok til å gå veldig bra. Dessuten har Rolf lovet å holde meg i hånden helt frem til han slutter i oktober, og vi får dermed en fin overgang sammen, sier Lund Skeide.

Selv om Rolf trekker seg tilbake, kommer han ikke til å ha problemer med å fylle dagene etter 31. oktober.

– Etter ca. 30 år som leder i elektro- og VVS-bransjene, gleder jeg meg til å gjøre ting som jeg liker, men ikke har hatt nok tid til. Som å dra på lange motorsykkelturer og båtturer, og å kunne være på hytta midt i uka og ordne saker og ting, sier han.

I tillegg til utflukter og hytteliv, vil Rolf fortsette å engasjere seg i næringslivet.

– Jeg kommer fortsatt til å være aktiv i næringslivet, og har takket ja til et par styreverv for å holde engasjementet i gang. Jeg har jo fortsatt mye å bidra med.

– Jeg truer jo med at han skal bli vedlikeholdsansvarlig for hytta mi i Spania i tillegg, så han skal få nok å gjøre! Men fra spøk til alvor, vi kommer til å savne Rolf som den positive personen han er og ikke minst kommer vi til å savne engasjementet og den lidenskapen han har for jobben sin, avslutter Lund Skeide.