Kravet om en erstatning på 4,6 millioner er også frafalt etter at Ludvigsens advokat, Martin Berggren Rove hos Selmer har sendt tilsvar til Rørleggervakta AS.

- Jeg er selvsagt glad for at Rørleggervakta AS en gang for alle har innsett at de har tråkket i salaten, eller retter sagt funnet en advokat som er litt mer pragmatisk anlagt enn den som ble benyttet tidligere, sier Gunnar Ludvigsen til www.vvsforum.no

Ikke enerett
Rørleggervakta AS har altså ingen enerett på bruk av ordet rørleggervakt, rørleggervakta eller rørleggervakten, slik de i utgangspunktet mente de hadde.

- Utrolig hva folk kan få seg til å gjøre når eller flere konkurrenter kommer på banen. Det må være bedre å legge hodet i bløt og tenke kreativt på nye muligheter og markedsføringsmåter. Slike mennesker blir stående igjen på perrongen og skjønner ikke noe når alle togene har gått, mener Gunnar Ludvigsen.

Saken startet altså i Oslo Tingrett, der Rørleggervakta AS saksøkte både Gunnar Ludvigsen, Rørleggersentralen AS og Oslo Rørlegger & Entreprenørbedrift AS for misbruk av ordet «Rørleggervakt». Rørleggervakta AS ønsket rettens kjennelse på at de hadde enerett på merkenavnet «Rørleggervakta». Saksøkeren fikk ikke medhold i at «Rørleggervakta» er et varemerke, fordi navnet ikke har noe særpreg og tilstrekkelig distinktivitet. Men de saksøkte ble dømt i følge markedsføringsloven og på dette punktet ønsker Rørleggervakta AS å forfølge saken videre.

Ingen kommentar
Rørleggervakta AS har altså frafalt det opprinnelige kravet om både merkenavn og erstatningsbeløp. Den avledede anken er med andre ord frafalt, for å holde oss til jussens terminologi. Nå gjenstår, som nevnt,  kun striden omkring markedsføringsloven og saken skal opp i Lagmannsretten i januar neste år.

- Vi skal knuse dem i lagmannsretten også. Med tre nye dommere til stede har vi tro på at vi skal vinne frem med vårt syn på dette punktet også.

Rørleggervakta AS prosederte jo ikke på brudd på markedsføringsloven opprinnelig, for det var det nemlig dommerne som nærmest tok ut av løse lufta mot meg og vårt firma, sier en optimistisk Gunnar Ludvigsen.

VVSforum.no har forsøkt å få en kommentar fra Rørleggervakta AS, men har ikke lyktes. Vi kommer imidlertid tilbake dette om vi oppnår kontakt med Gunnar Ludvigsens motpart.