I denne siste konkurransen i Rørentreprenørene Norges Master til mester-turné, viste Øyvind at det kreves mer enn teoretisk kunnskap for å kunne montere røropplegg – selv i så enkel skala som denne oppgaven var. Oppgavene var identiske, så ikke overraskende stakk Øyvind av med seieren fem minutter før Kai, som også fikk god hjelp av fagansvarlig ved ORIN, Jonny Bjørgum, skriver Rørentreprenørene på sin hjemmeside.
 
-Jeg har vel aldri vært mer på bortebane enn det jeg er i dag. Når vi er ferdige med konkurransen, vil dere se hvorfor vi trenger dyktige rørleggere, smilte ordføreren.
 
Etter utførte oppgaver, hadde han allikevel imponert med praktiske ferdigheter – selv om avløpsrøret var glemt. Ordføreren er klar på at yrkesutdanningen må prioriteres.
 
-Med gode lærlingeordninger for yrkesfag i samarbeid med bedrifter og skole så vil det være attraktivt for mange ungdommer å søke seg inn til slike fag. Derfor er det hyggelig for meg å kunne bidra til å sette søkelyset på viktigheten av å rekruttere og utdanne kvalifisert ungdom til yrkesrettede fag.
 
For oss i Rørentreprenørene Norge, som organiserer norske rørleggerbedrifter handler et godt utdanningsløp og praktisk læring om å dekke et stort fremtidig behov for rørleggere. Det er ingen liten utfordring.
 
-Vi er nødt til å sørge for at frafallet i utdanningsløpet ikke fortsetter. Statistisk Sentralbyrås (SSB) analyser viser at vi kommer til å mangle fagutdannede i fremtiden, og vi Rørentreprenørene Norges lokale opplæringskontorer vil bidra til å forhindre dette – blant annet ved å gi politikerne noen råd på veien, sier opplæringsleder i Opplæringskontoret for rørleggerfag i Nord (ORIN), Merete Larsen. Hun sikter til rørleggerbransjens ønskeliste, som Kai Henriksen nå har mottatt. Han er den siste i rekken av flere lokalpolitikere som har fått denne listen.

Les mer og se listen på hjemmesiden til Rørentreprenørene Norge

I denne siste konkurransen i Rørentreprenørene Norges Master til mester-turné, viste Øyvind at det kreves mer enn teoretisk kunnskap for å kunne montere røropplegg – selv i så enkel skala som denne oppgaven var. Oppgavene var identiske, så ikke overraskende stakk Øyvind av med seieren fem minutter før Kai, som også fikk god hjelp av fagansvarlig ved ORIN, Jonny Bjørgum. – Jeg har vel aldri vært mer på bortebane enn det jeg er i dag. Når vi er ferdige med konkurransen, vil dere se hvorfor vi trenger dyktige rørleggere, smilte ordføreren. Etter utførte oppgaver, hadde han allikevel imponert med praktiske ferdigheter – selv om avløpsrøret var glemt. Ordføreren er klar på at yrkesutdanningen må prioriteres. – Med gode lærlingeordninger for yrkesfag i samarbeid med bedrifter og skole så vil det være attraktivt for mange ungdommer å søke seg inn til slike fag. Derfor er det hyggelig for meg å kunne bidra til å sette søkelyset på viktigheten av å rekruttere og utdanne kvalifisert ungdom til yrkesrettede fag. Må stoppe frafallet For oss i Rørentreprenørene Norge, som organiserer norske rørleggerbedrifter handler et godt utdanningsløp og praktisk læring om å dekke et stort fremtidig behov for rørleggere. Det er ingen liten utfordring. – Vi er nødt til å sørge for at frafallet i utdanningsløpet ikke fortsetter. Statistisk Sentralbyrås (SSB) analyser viser at vi kommer til å mangle fagutdannede i fremtiden, og vi Rørentreprenørene Norges lokale opplæringskontorer vil bidra til å forhindre dette – blant annet ved å gi politikerne noen råd på veien, sier opplæringsleder i Opplæringskontoret for rørleggerfag i Nord (ORIN), Merete Larsen. Hun sikter til rørleggerbransjens ønskeliste, som Kai Henriksen nå har mottatt. Han den siste i rekken av flere lokalpolitikere som har fått denne listen (se listen nederst i artikkelen). - See more at: http://rornorge.no/nyheter/roerleggerkamp-for-roerleggerutdannningen-article1564-321.html#sthash.L6Ks43Li.dpuf