Verdens viktigste aksjon, ble den kalt fordi den satte søkelyset på en helt grunnleggende ressurs for et velfungerende samfunn. Nemlig rent vann. En selvfølge for nordmenn i dag, men ikke like selvfølgelig da NRL ble dannet for 100 år siden. Dermed passet aksjonen godt som et jubileumstiltak. 

- Det er flott at aksjonen har engasjert så bredt. Små og store bedrifter fra hele landet har ønsket å gi et lite bidrag til noe som blir et stort løft for andre. Aksjonen markerer samtidig rørfagets betydning for samfunnsutviklingen, sier administrerende direktør Tor Backe i NRL.

I tillegg til medlemsbedrifter i NRL har blant annet bransjeforeninger, fagforeningen og leverandører bidratt.

Startskuddet for jubileumsaksjonen gikk på Verdens vanndag 22. mars, en FN initiert merkedag som markeres over hele verden.   Målet var å samle inn minst NOK 100.000 til PLANs prosjekt “GIVE ME 5”i Senegal. Prosjektet omfatter vaksinering, medisiner og rent vann slik at flere barn får oppleve sin 5-årsdag. Prosjektet i Senegal er nå fullført, blant annet som følge av NRL-bedriftenes bidrag til prosjektet.  Penger har vært samlet inn gjennom DM til bedrifter, engasjement på Facebook og egne aktiviteter på bransjesamlinger.   

– Plan er avhengig av engasjement fra bedrifter og enkeltpersoner for å kunne gjøre jobben vår på en god måte. Derfor er det ekstra verdifullt når prosjektene våre når ut til ansatte i bedriftene vi samarbeider med. Plan jobber for at barn i utviklingsland skal få oppfylt sine rettigheter og bidraget fra NRL er et viktig steg i den retningen, sier Olaf Thommessen, generalsekretær i Plan Norge.

Plan og NRL inngikk et femårig samarbeid i 2012, hovedsakelig knyttet til GIVE MED 5-prosjektet. Når dette arbeidet nå er avsluttet søker NRL etter et nytt Plan-prosjekt hvor organisasjonens årlige bidrag kan komme til nytte.

Fakta om verdens viktigste aksjon
* 780 millioner mennesker har ikke tilgang på rent vann
* I Senegal dør hvert tiende barn før de fyller fem år. Mangel på rent drikkevann er en av årsakene.
* 1 av 3 barn har ikke tilgang på rent drikkevann
* Av barn som dør før fylte fem år, dør 35% av sykdommer knyttet til skittent drikkevann og dårlige sanitærforhold