- Solfangere er det få som driver med og vi har stor tro på at dette er noe som vil vokse betydelig i tiden som kommer. Foreløpig har vi signert en intensjonsavtale om å bli installatør på produktene, men jeg utelukker ikke vi etter hvert blir en slags forhandler, sier daglig leder i Rørprosjekt As, Tore Heggøy (43) til VVSforum. 

Startet med seks rørleggere

Heggøy driver flere selskaper sammen med 50-åringen Frode Mikkelsen. De har kontor bare et langskudd unna Skedsmokorset utenfor Oslo.  

Heggøy, som er utdannet fagskoleingeniør, har en lang fartstid innenfor rørleggerfaget. Han startet som lærling i Andenæs VVS, for så å jobbe seg videre oppover som både rørlegger bas og prosjektleder på noen av de største prosjektene i Stor-Oslo. 


I 2018 falt valget på å begynne for seg selv, noe han lykkes svært godt med. I dag teller Rørprosjekt As 23 ansatte, hvorav 16 er rørleggere. 


- Vi startet opp med tre rørleggere og tre lærlinger, men klarte etter hvert å hente flere dyktige rørleggere. Vi jobber innenfor et så bredt spekter at det appellerer til mange rørleggere. Vi var veldig aktive ut mot kunder og boligutviklere fra første dag, og etter hvert som vi leverte godt arbeid er det nå vi som får mange henvendelser på jobb. Det har vært krevende, men vi må hele tiden vokse i takt med utviklingen og ha kontroll, forteller Heggøy. 

Fulle ordrebøker

De har nylig ansatt to tømrere, og snuser på et oppkjøp av en elektriker-bedrift.


Prosjektgruppen Norge As, som eies av Heggøy, Mikkelsen med flere, driver både med utvikling av eiendom og eier Alle Tiders Rørleggerbedrift As – et solid rørleggerfirma med åtte ansatte som livnærer seg på service på Romerike. 

Og nå altså satsing på solfangere. Inaventa Solar har fabrikk på Jevnaker på Hadeland, og selskapet eies av investor Atle Brynestad.

 
- Vi skal nå installere et solfanger-anlegg i Parkveien i Oslo, et sameie som består av 41 leiligheter. Jeg tror solfangere kan bli det neste «store». Da er det om å gjøre å være tidlig ute. Tiden vil vise, sier Frode Mikkelsen.  

Firmaet er en del av VVS-eksperten. 
- Vi har fulle ordrebøker, og er hele tiden på jakt etter solide og spennende samarbeidspartnere, sier Heggøy.