- Vi ser, etter suksessen i 2011, behovet for å ha fast regionalt treffpunkt i Bergen både på rørsiden og ventilasjon. Medlemmene våre ønsker dette, og da er det også vårt ønske, forteller Thor-Jostein Egeland, daglig leder i VVS-Foreningen.

Foreningen har fått flere forespørsler om å sette opp konferansene på nytt. Med bredere temaer håper man å nå frem til en stor gruppe bransjeaktører, både fra Bergensregionen og resten av landet.

- Dette er en viktig arena for faglig oppdatering og nettverksbygging. Det er også derfor vi har en bred målgruppe vi henvender oss til. Den interaksjonene som oppstår på slike møteplasser er kun til gode for bransjen og vil i sum heve kvaliteten på leveranse i alle ledd, sier Anita Topdal, leder i Bergen Gruppe i VVS-Foreningen.

To konferanser – ett samlingspunkt
Denne gangen kjører de to konferansene Ren Luft – Bedre Innemiljø og RørArena et mer samlet løp enn tidligere. Til tross for at de har hvert sitt hovedtema vil de i praksis fungere som en stor fagkonferanse, spredt over tre dager i lokalene til Scandic Bergen City Hotell.

-Dermed kan man velge om man vil delta på bare en eller på begge konferansene, forteller Topdal.

Mens RørArena er først ut den 6. november, arrangeres Ren Luft den 8.

Ved å komprimere tiden på de aktuelle arrangementene til 3 dager totalt ønsker man at flere har tid til å være mer på hele eller deler av arrangementet.
Dagen mellom de to konferansene, den 7. november, er det duket for messe og utstilling for alle interesserte. Her vil flere av VVS-bransjens sentrale aktører ha stands, og i tillegg vil mange av leverandørene holde kortere seminarer under fagmessen. På kvelden er det duket for fagfest.

Roser lokallaget og samarbeidspartnere
Mange ildsjeler har stått på for å få RørArena og Ren Luft på plass, og VVS-Foreningen har også fått hjelp av samarbeidspartnerne Ventilasjon- og Blikkenslagerbedriftenes Landsforbund (VBL) og Norske Rørleggerbedrifters Landsforening (NRL).

- Jeg er veldig stolt over det arbeidet Bergen Gruppe gjør for bransjen her sammen med VBL og NRL, sier Egeland. – Her bruker frivillige gratis av sin fritid på å skape en treffplass for regionen. Det er fantastisk og svært imponerende – derfor håper vi at bransjen støtter opp og ser nytteverdien, forteller Egeland.

Detaljene i programmet er nå avklart. Her blir det fokus på alt fra Breeam og pumper til energivurdering og kanalnett.
- Fagprogrammet  vil ta for seg hva de ulike faggrenene må ta hensyn til i dag og i fremtiden. Og ikke minst, hvordan tenke løsninger som er enda bedre enn kravene og igjen skape innovasjon, forteller Topdal.
-Vi er overbeviste om at mange vil ha nytte og interesse av RørArena og Ren Luft, og håper på enda flere deltakere enn de 500 som var med i 2011.

Mer info finner du på:
www.vvsarena.com