- Det er gledelig å registrere at stadig flere vil bli ingeniører. Denne yrkesgruppen er mangelvare, og det norske næringslivet skriker etter denne kompetansen, sier direktør organisasjon & kompetanse, Knut Chr. Christensen, i Norsk Teknologi.

Flere gjennomfører
- Flere studenter betyr at flere vil greie å gjennomføre studiene. Frafallet de siste årene har vært skremmende høyt. Nå ser vi frem til at næringslivet vil få flere dyktige ingeniører. Per i dag importerer vi tusenvis av ingeniører fra utlandet. Til tross for dette er behovet allikevel ikke dekket, forteller Christensen.

Flere studieplasser, flere Y-vei tilbud
- Det som skal til for å minske ingeniørmangelen, er å opprette flere studieplasser innenfor realfagene. Staten må også gjøre det enklere å etablere nye Y-vei studietilbud på flere ingeniørhøyskoler. Y-vei studentene har bedre resultater enn andre studenter og de får en uvurderlig krysskompetanse. Våre medlemsbedrifter søker i særdeleshet Y-vei studentene.

Jobber med rekruttering
Ingeniører spiller en fundamental rolle i innovasjon og modernisering i norsk næringsliv. Norsk Teknologi jobber kontinerlige med å rekruttere studenter til denne fagretningen. Både de tekniske bransjene og samfunnet forøvrig er avhengige av ingeniørkompetanse for videre vekst og utvikling. Derfor er det viktig for Norsk Teknologi å øke rekrutteringen til dette studiet.