Budsjettet har en sterk samferdselsprofil og bidrar til å redusere det store etterslepet på vedlikehold av veinettet. – Dette er et kraftig løft og nødvendig for landet for å kunne møte samfunnsutfordringene knyttet til befolkningsvekst, næringsutvikling og klima, sier Sandnes.

Regjeringen legger opp til en egen tiltakspakke på vedlikehold av statlige og kommunale bygg. - Det er et viktig og riktig forslag som gir rask sysselsettingseffekt. Samtidig må byggene vedlikeholdet slik at de tåler et våtere og villere klima, sier Sandnes.

– Vi skulle gjerne sett at permitteringsperioden blir utvidet til 52 uker. Spesielt ute i distriktene er det trist at kompetansen forsvinner fordi bedriftene må si opp de ansatte.

- BNL er skuffet over at regjeringen ikke prioriterer kampen mot arbeidslivskriminalitet. Det mangler tilstrekkelig ressurser til samordnet og målrettet kontroll og tilsyn, sier BNL-leder Jon Sandnes.

- Et viktig tiltak er blant annet å styrke og opprette flere sentre mot arbeidslivskriminalitet. Gjennom samlokaliseringen av de offentlige etatene kan vi få et kraftfullt virkemiddel i kampen mot de useriøse. Vi trenger slike sentre i hele landet, sier Sandnes videre.