Det er DN.no som følger opp Ellen S. de Vibes eget innlegg i avisen, og formidler de to store boligutbyggernes frustrasjon.
 
-Hun forstår åpenbart ingenting av hvordan boligmarkedet fungerer, sier de to boligtoppene til DN som svar på Vibes påstand om at byens utbyggere kan gjøre mye for å få til en rask prosess og flere boliger i Oslo.

Rådene fra Plan- og bygningsetaten (PBE) er at man skal holde prosjektet innenfor politisk vedtatte rammer, sende PBE en komplett sak hvor det gjøres riktig første gangen, bruke dialogfasen godt for å gjøre avklaringer, bruke tilgjengelige verktøy. Hun vil også at det bygges en bedre by, ikke bare et prosjekt og det som allerede er regulert bygges ut.

- En ting er sikkert: Det vil ikke bli økt boligbygging og økt tetthet på grunn av PBE, sier Obos-direktør Daniel K. Siraj.

-Tvert imot: PBE er det største hinderet for boligbygging i Oslo. Det er ingen vilje til å bygge nok, og vi ser at også politikerne har en tendens til å feige litt ut når det kommer til stykket, sier administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig.

Det Siraj reagerer mest på i de Vibes innlegg er påstanden om at alt ville gått mye fortere hvis man hadde fulgt de eksisterende planene.

- En samlet byggebransje har pekt på at Kommuneplanen er altfor defensiv i forhold til å løse hovedstadens boligutfordringer.

Utnyttelsesgradene det legges opp til er altfor lave og summen av kompliserende krav er altfor mange, sier han.

- Hadde vi forholdt oss til eksisterende plan, ville det ha blitt bygd flere tusen færre boliger i Oslo. Med unntak av Fjordbyen er det meste av fortetting i Oslo i dag drevet av private utbyggere. Og jeg vil si det er et sykdomstegn når det offentlige ikke klarer å legge til rette for at folk får tak over hodet, supplerer Baard Schumann.

Direktør Ellen S. de Vibe i Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune har følgende svar til boligtoppenes reaksjon på innlegget hennes:

- Siraj og Schumann forklarer godt hvordan markedet fungerer når de sier et prosjekt med 2.000 boliger kan ta 20 år å bygge ut. På samme måte som Ensjø som ble ferdigregulert for cirka 6.000 boliger for 9 år siden. Da er det ikke etatens saksbehandling som hindrer boligbyggingen, sier hun til DN.no som svar på kritikken.