- Det private markedet går så det suser. Det er vi selvsagt meget fornøyd med, sier Skottner Engh til www.vvsforum.no. Han driver Porsgrunn Rørleggerforretning AS.

Ikke til alle
Industrien i området går bra rent driftsmessig, men det er utfordringer knyttet til det at industrien ikke har noen store investeringer og byggeprosjekter i gang. Det er imidlertid flere planer på gang.
- Men selv ikke disse nye planene vil nok fylle ordrebøkene for alle. Det kunne nok vært noe høyere aktivitet på dette området, mener Skottner Engh.

Boligmarkedet i Porsgrunn og området rundt er preget av at det er mettet. Mange leilighetsprosjekter er nylig avsluttet.
- Det er fortsatt litt aktivitet, så det er flott at privatmarkedet ellers går bra. Det hjelper godt på i hverdagen med rehabilitering.

Samme i Østfold

- Hva forventer dere av 2015?

- - I øyeblikket har vi fulle ordrebøker ut til våren neste år, så det er forholdsvis greit. Samtidig har vi muligheter til å ta på oss noe flere oppgaver ved å ekspandere bemanningen, sier rørleggermester, Carsten Skottner Engh.

Rett over fjorden, I Østfold, tegnes det et markedsbilde noenlunde likt det som er i Grenland. Det nye sykehus Østfold, som skal stå ferdig enste år, sluker en del arbeidskraft. Utfordringen ligger i at det bygges lite nytt på boligsiden.