Lisbeth Hammer Krog, ordfører i Bærum kommune, delte ut pris til Entra for Powerhouse Kjørbo i Sandvika.

- Powerhouse Kjørbo kan sammenlignes med et månelandingsprosjekt, det er helt unikt. Det rehabiliterte kontorbygget er ikke bare Norges, men trolig også verdens mest miljøvennlige rehabiliterte kontorbygg. Gratulerer til Entra som er utbygger, og samarbeidspartnerne Skanska, Asplan Viak, Sapa, Zero, Hydro og Snøhetta. Powerhouse Kjørbo slår an tonen i byggenæringen, og for utbyggere som virkelig ønsker å ligge i front blir det vanskelig heretter å bygge annet enn null- eller plusshus, sier Hammer Krog.

Bård Folke Fredriksen, byråd for byutvikling i Oslo, delte ut pris til Entra for Fredrik Selmersvei 4. Da bygget stod ferdig i 2013 var dette det mest miljøvennlige kontorbygget i Norge.  Skattedirektoratets bygg på Helsfyr er et rehabilitert kontorbygg fra 1982.

- Prosjektet viser at rehabilitering lønner seg også i et klimaperspektiv. Det opprinnelige teglkledde bygget har gjennomgått en omfattende rehabilitering og ombygging. Lamellene er bygget sammen på en sånn måte at det blir en mer kompakt bygningskropp samtidig med at det opprinnelige arkitektoniske uttrykket opprettholdes. En gjennomgående miljøtenkning i hele prosessen har gitt et energieffektivt bygg med halverte klimagassutslipp, samtidig som bygget fremstår som lyst og moderne. Da bygget sto ferdig i 2013, var dette det beste og mest miljøvennlige kontorbygget i Norge, sier byråd for byutvikling i Oslo, Bård Folke Fredriksen ved utdelingen.

Siden den gang har altså Powerhouse slått denne «rekorden» med god margin.