30. og 31. august samles over 100 deltagere for å delta på boligkonferanse i Oslo. Norske boligbyggelags Landsforbund (NBBL) er i år vertskap for denne konferansen i regi av Nordiska Kooperativa och allmännyttiga bostadsorgasiasjoner (NBO).

Konferansens første dag er hovedsakelig viet til boligpolitiske utfordringer i Norden, visjonen bak Fjordbyen Oslo og debatten den har skapt. Aktuelle innledere er Assar Lindén fra Svenske Boverket og Ellen de Vibe, leder i Plan-og bygningsetaten i Oslo.

På konferansens andre dag deles det ut en boligpris. De tre nominerte boligprosjektene konkurrerer om å ha forent bokvalitet, miljøvennlig løsninger og god arkitektur på en mest mulig kostnadseffektiv måte. Juryleder Bård Isdahl deler ut prisen.

Etter prisutdelingen skal sjeføkonomene Frans Clemmensen fra BL-Danmarks Almene Boliger, Tomas Pousette fra Boligbanken SBAB i Sverige og Roger Bjørnstad fra Pöyry Management Consulting i Norge innlede og samtale om den økonomiske utviklingen og framtidas boligetterspørsel. Hvilke boliger vil vinne konkurransen om morgendagens ungdommer, familier og eldre?

NBO er en ideell forening og har medlemsorganisasjoner i Sverige, Danmark, Island og Norge. Medlemmene er representert i et styre som møtes flere ganger i året. Til hvert styremøte legger representantene fra hvert land fram en rapport om aktuelle hendelser og utviklingen i boligmarkedet.