- Den positive salgsutviklingen vi har sett i høst fortsetter i november, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening. - Salg etter 11 måneder av 2014 viser en nedgang på 5,1 % mot samme periode i 2013. Salgsnivået i november alene viser en vekst på 38 % mot november i fjor.

Salgsveksten gjelder for alle boligtyper, men leilighetssalget viser en sterk utvikling etter en svak start på året, sier Jæger.
- Som en konsekvens av svakt salg mot slutten av fjoråret og starten av 2014, ser vi at igangsettingen fremdeles henger etter fjoråret. November alene har riktignok en vekst på 10 % fra november i fjor, men den samlede boligigangsettingen hittil i år ligger 13 % bak 2013, fortsetter Jæger. - Svikten i leilighetsbyggingen er den klart viktigste årsaken til den svake utviklingen.

- Vi legger spesielt merke til at boligsalget i Rogaland har gått ned 16 % hittil i år. - Vi er spent hvordan av nedskjæringene i oljeindustrien vil påvirke salget, sier Jæger

- Boligbehovet er 37 000 nye boliger hvert år, men vi klarer ikke å bygge nok. Med dagens boligbygging vil vi i år igangsette i underkant av 25 000 nye boliger. De største utfordringene for boligbyggingen ligger i pressområdene rundt de store byene. De største utfordringene er imidlertid fortsatt i Oslo, Akershus, Østfold og Buskerud. Det bygges 8 000 færre boliger i Oslo-regionen enn det våre beregninger viser. Boligprisene vil eksplodere hvis ikke vi får opp farten på boligbyggingen her, sier Jæger.