Det var i 2010 at Varme & Bad startet sitt trainee-program for rørleggertalenter med lederegenskaper og det har altså blitt meget populært i kjeden, derfor fortsetter man med uforminsket styrke til høsten.

Egetutviklet program
VB Trainee er et personlig utviklingsprogram for yngre rørleggertalenter. Alle som deltar får en unik mulighet til å etablere solid ledelsesplattform basert på økt selvinnsikt, sine egne praktiske lederferdigheter, kunnskap om marked, salg og ikke minst om Varme & Bad som kjede.

- Programmet er utviklet av Varme & Bad, påpeker kommunikasjonsansvarlig i Varme & Bad, Rita Horsdal Jønsberg overfor www.vvsforum.no.

Saken fortsetter under bildet:



Cato Zahl Pedersen var blant foredragsholderne under den femte og siste samlingen for rørleggertalentene i Varme & Bad-kjeden.

Samlingen som VB avviklet i Stavanger i juni var den siste av i alt fem samlinger som de unge VB-rørleggerne har vært igjennom. Programmet startet i fjor høst. Det har i alt vært 14 unge rørleggere som har gjennomført samlingene.

Læring og økt kompetanse
- På den siste samlingen hadde vi fokus på forhandlinger, vinnerkultur, prestasjoner og ernæring, forteller Rita Horsdal Jønsberg.

Velkjente Cato Zahl Pedersen var en av foredragsholderne under den siste samlingen. Zahl Pedersen delte mange av sine erfaringer og kom inn på det å involvere andre i seg selv. Han sa blant annet:

- Fokuser på det du har. Ikke det du mangler. Ha tro på mennesket og bygg kvaliteten som ligger i det enkelte menneske. Ha en plan og vær tålmodig.

Nå kan altså 14 trainees ta seg en velfortjent sommerferie, mens en ny gruppe med unge VB rørleggere kan forberede seg for læring og økt kompetanse.