Ostnor, som allerede er Nordens ledende selskap på dette omådet, vil på denne måten ytterligere styrke sin posisjon i det nordiske markedet ved å samle tre av de sterkeste nordiske merkene under samme tak.
 
Ostnor er markedsleder i Sverige, Danmark og Island og nummer to i Norge og Finland.

- Oppkjøpet av Damixa passer godt inn i vår strategi for å skape lønnsom vekst ved hjelp av tydelig plassert varemerker, markeds bredde og konkurransefelt, sier Ostnor konsernsjef Claes Seldeby.
 
- Med dette oppkjøpet vil vi styrke vår markedsandel i Norden og utvide vårt produktspekter med en tredje merkevare.
 
- Damixa er et ledene selskap i det danske markedet og er godt etablert i Norden. Omsetningen er på ca 250 millioner svenske kroner, og har mer enn 100 ansatte.
 
Damixa-serien har en høy teknisk kvalitet og er forbundet med god dansk design. Den dekker alle prissegmenter og de ​​fleste behov for miksere i både husholdninger og offentlige bygg.

- Evnen til å ta dette skrittet beviser at Ostnor er sprek og økonomisk sterk . Oppkjøpet åpner opp nye muligheter for å utnytte stordriftsfordeler i organisasjonen og vil ytterligere styrke sin markedsposisjon gjennom fortsatt produktutvikling og etablering i nye kanaler og nye markeder, sier Claes Seldeby.

Ostnor har til hensikt å beholde produksjonen i Damixas egen fabrikk i Odense. Annen produksjon, slik som støping og komponentproduksjon vil fortsatt skje gjennom eksterne leverandører.

- Jeg er overbevist om at våre to selskapene utfyller hverandre veldig godt. Damixa rapporterte et positivt resultat for tredje år på rad, noe som klart viser en positiv trend og at snuoperasjonen som startet i 2009 har vært vellykket, sier Lars Bladt CEO i Damixa.
 
Ostnor driver salg, produksjon og produktutvikling av vannkraner under sterke og etablerte merkevarer av FM Mattsson og Mora Armatur.

De nordiske landene er selskapets hovedmarked. Ostnors omsetning i 2013 var SEK 824 millioner og selskapet hadde ca 450 ansatte. Driften er for det meste i Mora i Sverige, hvor også hovedkontoret ligger.
 
Overtakelsen vil skje 1. mai i år.