OSO kjøpte tidligere i år en svensk plate- og sveisebedrift i Åmål i Sverige, og meningen er å flytte storberederproduksjon dit i løpet av 2015.

- Vi flytter kun de mest arbeidsintensive produktene. Flyttingen gjelder kun industriberedere som utgjør rundt 10-13 prosent av vår totale omsetning. OSO kommer til å rendyrke produksjonen av boligberedere og villasentraler på Hokksund, da denne produksjonen allerede er effektivisert og tilpasset våre produksjonslinjer, sier Ola Semb i Oso Hotwater til VVSforum.
- Vår storberederproduksjonen er per i dag absolutt lønnsom, men produksjonen lar seg ikke automatisere på samme måte som boligberedere. Vårt berederprogram i dette segmentet strekker seg fra 600 - 5000 liter, og krever betydelig større manuell jobb.

I følge Semb er oppkjøpet godt gjennomtenkt.
- Bedriften tilbyr allerede maskinering av rustfrie komponenter, vann og laser skjæring. I tillegg er svenske lønnskostnader også kostnadsbesparende, sier Semb.
- I dag kjøper vi stusser og mindre komponenter fra andre leverandører til våre industriberedere. Med oppkjøpet kommer dette til å bli produsert i vår nye fabrikk i Sverige.

I forbindelse med oppkjøpet oppretter OSO Hotwater også en egen industriavdeling som skal tilverke verktøy.